Nancy van de Ven ziet af in Axel maar wint wel

Nancy van de Ven van het Ceres71 Yamaha team heeft in Axel de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap dames weten te winnen. Na haar zware valpartij bij de Grand Prix van Portugal, voelde Nancy zich alles behalve fit voor de wedstrijd. Toch wilde ze graag rijden om haar titel kansen open te houden.

‘’Toen ik op de baan was merkte ik al snel dat het allemaal slechter was dan ik dacht. Ik had veel last van mijn nek en schouders en miste daardoor een stuk kracht waardoor ik tegen mijzelf aan het rijden was,’’ vertelt Nancy.

In de eerste manche pakte Nancy kopstart en controleerde vanaf dat moment de wedstrijd. Het rijden ging vanwege de pijn niet lekker maar toch hield ze stand op de eerste plaats en wist de eerste manche te winnen.

Ook in de tweede manche was het Nancy die aan de leiding aan de wedstrijd begon. Echter ditmaal kon ze de koppositie niet vasthouden en finishte als tweede, wat haar de dagzege opleverde.

‘’Het rijden was nog niet zo slecht vandaag maar vanwege de blessure was het een stuk minder dan ik normaal kan. Nu eerst fit worden en dan gaan we ons voorbereiden op de volgende wedstrijd.’’

Daguitslag ONK Dames Axel:
1 Nancy van de Ven 95 Pnt
2 Shana van der Vlist 91 Pnt
3 Lynn Valk 86 Pnt
4 Britt Jans Beken 76 Pnt
5 Jenitty van der Beek 72 Pnt

Start typing and press Enter to search