Wie is Nancy?

Geboren In Een Motorcross Gezin Was Er Voor Nancy Geen Andere Sport Denkbaar.

Zij ging al vanaf de geboorte mee naar de wedstrijden van haar grote broer en heeft daar ook het virus opgepakt. Lang heeft alles gedraaid om haar broer Rinus van de Ven maar sinds deze gestopt is met crossen, staat alles in het teken van Nancy. Om wereldkampioen te worden bij de vrouwen.

Profiel

Naam: Nancy van de Ven
Geboortedatum: 13-11-1997
Woonplaats: Vlissingen
Lengte: 1,57 meter
Nationaliteit: Nederlandse
Hobbies: Motocross, boxen en winkelen
Favoriete rijders: Rinus van de Ven, Marc de Reuver en Jeffrey Herlings
Favoriete baan in Nederland: Lelystad
Favoriete baan in het Buitenland: Schwedt (Duitsland)
Eerste interesse in motocross: Vanaf haar geboorte is ze al op de motorcross
Begonnen met wedstrijden: in 2011, 13 jaar oud
Hoogtepunt: Nederlands Kampioen 85cc kleine wielen bij de MON
Ambities: Wereld Kampioen Dames worden (WMX)

Geschiedenis

Dit doel is ingezet in 2010, toen is Nancy eigenlijk pas haar eerste wedstrijden gaan rijden. En ze heeft nu al de eerste titel op zak, Nederlands kampioen in de 85cc kleine Wielen (tussen allemaal jongens was zij het beste in 2011). In 2012 is zij gaan rijden in de 85cc grote wielen en daar heeft zij ook al mooie resultaten behaald. In het ONK 85cc heeft zij een top 10 plaats behaald in de eindstand. In het NK 85cc was zij derde, daar heeft ze meerdere malen op het podium gestaan. Ze heeft de jongens het nakijken gegeven.

Nancy heeft buitenom haar Nederlandse titel nog veel meer bereikt. Ze heeft in 2007 en 2008 tijdens de Duitse ADAC supercrossen in de 65cc kleine wielen gewonnen. Ze heeft ook enkele Nederlandse supercrossen op haar naam geschreven waaronder Goes op de 65cc grote wielen en 85cc kleine wielen. De supercross van Schijndel schreef ze 3 keer op haar naam in de 65cc kleine en grote wielen, en de 85cc kleine wielen. Ze reed zichzelf op het podium tijdens de Everts and Friends Charity Race in 2012, een derde plek. Ze werd ook derde tijdens het Internationaal jeugdweekend in Boekel. Dit alles was tijdens de jongens competities.

Seizoen 2013

In 2013 heeft Nancy voor het eerst een volledig seizoen gereden op de 125cc. Ze startte voor het eerst in het Wereld Kampioenschap voor de Dames en wist hierin netjes vijfde te worden.

Om al deze doelen te bereiken mag Nancy rekenen op professionele begeleiding van een vaste monteur en een trainer. Dit tweetal zorgt ervoor dat zowel Nancy, als de motor in een zo goed mogelijke conditie aan de start verschijnen zodat ze met plezier naar de gestelde doelen toe kunnen werken. Naast de trainer en monteur staan er natuurlijk ook verschillende sponsoren klaar om samen met de familie alles zo goed mogelijk te laten verlopen.

Seizoen 2014

In 2014 startte Nancy in haar tweede volledige seizoen in het Wereld Kampioenschap. In de eerste helft van het seizoen heeft ze op de Yamaha 125cc 2-takt gereden maar tijdens de zomer heeft ze de overstap gemaakt naar de Yamaha YZF250. Ze wist opnieuw vijfde te worden in het Wereld Kampioenschap en kwam verschillende keren dicht bij het podium. Ook maakte ze samen met Marianne Veenstra deel uit van het Nederlandse Team bij de Women MX of Nations. Nancy wist in deze wedstrijd tweede te worden in het individueel klassement en als team sloten ze de dag af als vierde.

Seizoen 2015

Na twee seizoenen in het wereldkampioenschap en verschillende keren dichtbij te zijn geweest, kwam in 2015 eindelijk het moment dat ze het tot op het podium wist te schoppen. Dit gebeurde met een derde plaats in het Britse Matterley Basin. Een wedstrijd later in het Franse Villars Sous Ecot was het opnieuw raak met een tweede plaats.

Het hoogtepunt van het seizoen kwam toen Nancy op het technische circuit van Loket beide manches wist te winnen en haar eerste Grand Prix overwinning uit haar carriere wist te pakken.

Na een sterk gereden seizoen wist ze op een derde plaats te eindigen in de eindstand!

Seizoen 2016

2e plaats Wereld Kampioenschap Dames

Seizoen 2017

4e plaats Wereld Kampioenschap Dames

Seizoen 2018

2e plaats Wereld Kampioenschap Dames

Seizoen 2019

2e plaats Wereld Kampioenschap Dames

Seizoen 2020

2e plaats Wereld Kampioenschap Dames

Seizoen 2021

2e plaats Wereld Kampioenschap Dames

Seizoen 2022

1e plaats Wereld Kampioenschap Dames

Start typing and press Enter to search