Nancy van de Ven neemt leiding in handen in het wereldkampioenschap dames

Nancy van de Ven van het Ceres71 Yamaha team heeft de leiding in het wereldkampioenschap dames terug in handen genomen. In het bloedhete Sardinie kende van de Ven in de eerste manche tegenslag en kwam niet verder dan een zesde plaats. In de tweede manche revancheerde ze zich en wist de manche winnend af te sluiten waarmee ze tevens de leiding in de tussenstand in handen wist te nemen.

Nadat ze in de tijdtraining een zesde tijd neer had weten te zetten, wist van de Ven in de eerste manche kopstart te pakken. Echter gelijk vanaf het begin van de wedstrijd hield haar motor regelmatig in waardoor ze de pits in moest om het probleem te laten verhelpen. Van de Ven viel hierdoor ver terug en moest aan een opmars naar voren beginnen. Ze wist er nog een zesde plaats uit te halen en hield hiermee de schade enigszins beperkt.

Gebrand op een goed resultaat ging ze in de tweede manche van start. Opnieuw kwam ze heel goed weg en kwam als leider uit de eerste ronde. Ze stond de hele wedstrijd onder druk van de tweede dame maar van de Ven was vastberaden en had de overwinning in de tweede manche nodig om punten goed te maken. Ze hield stand tot aan de finish en won de manche.

Met een 6-1 in de manches eindigde Nancy op een tweede plaats in het dagklassement en heeft hiermee de leiding in de tussenstand van het wereldkampioenschap terug in handen genomen. Haar voorsprong op de tweede dame bedraagt 12 punten. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in Spanje!

Daguitslag WK Dames Sardinie:
1 Shana van der Vlist 47 Pnt
2 Nancy van de Ven 40 Pnt
3 Daniela Guillen 40 Pnt
4 Larissa Papenmeijer 33 Pnt
5 Britt Jans Beken 30 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap dames:
1 Nancy van de Ven 131 Pnt
2 Lynn Valk 119 Pnt
3 Shana van der Vlist 115 Pnt
4 Larissa Papenmeier 96 Pnt
5 Martine Hughes 81 Pnt

Start typing and press Enter to search