Nancy van de Ven houdt schade beperkt in WK Dames in Portugal

Nancy van de Ven van het Ceres71 Yamaha team heeft de schade in de tweede wedstrijd van het wereldkampioenschap dames in het Portugese Agueda beperkt weten te houden.

Van de Ven kwam in de vrije training op zaterdag zwaar ten val en liep hierbij vele kneuzingen en een stijve nek op. Ondanks dit wist ze toch in beide manches tweede te worden waarmee ze de schade goed beperkt heeft weten te houden.

Nancy begon als leider in het kampioenschap aan het weekend in Agueda. Het circuit is zeer technisch met veel sprongen en hoogteverschillen. De zaterdag begon met een grote tegenslag voor Nancy want ze sprong in de vrije training naast de baan en kwam zwaar ten val. Met vele kneuzingen en een stijve nek moest Nancy het weekend tot een goed einde weten te brengen. Het was afwachten hoeveel last ze van haar verwondingen had tijdens het rijden. Nancy moest tot op het tandvlees maar wist er in de tijdtraining toch een vierde tijd uit te halen.

Ook in de eerste manche weerde ze zich kranig en was ze zelfs in gevecht om de leiding in de wedstrijd. Tijdens de manche begon het pijnlijke lichaam op te breken maar ze zette door. Ondanks dat ze in een vechtend groepje belandde tot aan de vierde dame, bleef ze knokken voor wat ze waard was en wist op een nette tweede plaats over de finish te komen.

Op zondagochtend had ze veel last van spierpijn maar was vastbesloten om van start te gaan in de tweede manche. Het werd geen makkelijke manche want ondanks dat ze in de beginfase aan de leiding reed, voelde ze bij iedere sprong haar nek. Van de Ven moest de koppositie afstaan maar bleef de leidende dame voor de rest van de manche volgen. Tot een aanval om de koppositie over te nemen, kwam het niet meer maar van de Ven scoorde met een tweede plaats opnieuw hele belangrijke punten voor het wereldkampioenschap.

Commentaar Nancy van de Ven: ‘’Na de zware valpartij op zaterdag was het afwachten hoe ik zou kunnen rijden. Gelukkig ging het nog redelijk goed maar tijdens de manches had ik veel pijn, vooral in mijn nek. Uiteraard ben ik teleurgesteld dat ik de leiding in de tussenstand van het wereldkampioenschap kwijt ben maar voor mij was dit het hoogst haalbare. Ik heb nu even tijd om te herstellen en ga dan weer hard werken om klaar te zijn voor de volgende wedstrijd.”

Met een 2-2 in de manches eindigde Nancy ook in het dagklassement op een tweede plaats. Na twee wedstrijden staat ze op een tweede plaats in de tussenstand en heeft een achterstand van slechts zes punten op de leidende dame. In het weekend van 14 en 15 mei gaat het kampioenschap verder in Riola Sardo, Sardinie.

Start typing and press Enter to search