Nancy van de Ven tweede in het Italiaans Kampioenschap Dames in Albettone

Nancy van de Ven van het Ceres71 Yamaha team is in de eerste wedstrijd om het Italiaans Kampioenschap Dames in Albettone tweede geworden. Voor van de Ven was dit haar eerste grote wedstrijd van het seizoen waarin ze veel ritme op heeft gedaan voor de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap dames, die aankomend weekend in Sardinie op het programma staat.

Het was in de tijdtraining door de drukte op de baan lastig om een snelle tijd op de klok te zetten. Toch slaagde Nancy hierin en wist met een ruim verschil op de tweede dame de pole position te pakken.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat van de Ven op een tweede plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Ze begon druk uit te voeren op de leidende dame maar toen deze een foutje maakte, kon van de Ven er niet gelijk langs waardoor Kiara Fontanesi hun allebei inhaalde en door stootte naar de koppositie. Van de Ven reed het gat tot aan Fontanesi dicht maar tot een aanval kwam het niet omdat ze veel last kreeg van opgepompte armen. Nancy moest het tempo laten zakken en besloot op zeker te gaan en de manche op een tweede plaats uit te rijden.

In de tweede manche ging ze voor de zege. Nancy kwam op een derde plaats uit de start, werkte zich op naar een tweede plaats en begon het gat tot aan Fontanesi te dichten. Vier ronden heeft ze aan het achterwiel van Fontanesi gehangen maar omdat het erg lastig was om in te halen, kon ze geen inhaalmanoeuvre forceren. Echter bij het aanrijden van een bocht probeerde Nancy het opnieuw maar omdat Fontanesi van buiten naar binnen kwam, raakten beide dames elkaar. Nancy schoot hierbij over de wal en raakte een hek. Ze kwam ten val waarbij tevens haar motor schade opliep. Nancy kon haar weg nog wel vervolgen en reed de wedstrijd uit op een tweede plaats.

Met een 2-2 in de manches wist van de Ven ook in het dagklassement tweede te worden. Aankomend weekend staat de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap dames op het programma voor Nancy in Riola Sardo, Sardinie.

Daguitslag Italiaans Kampioenschap Dames Albettone:
1 Kiara Fontanesi 240 Pnt
2 Nancy van de Ven 200 Pnt
3 Elisa Galvagno 145 Pnt
4 Giorgia Blasigh 145 Pnt
5 Danee Gelissen 120 Pnt

Start typing and press Enter to search