Nancy van de Ven wint eerste dames Grand Prix in Mantova

Nancy van de Ven van het Ceres71 Yamaha team heeft de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap dames in het Italiaanse Mantova gewonnen. De dame uit Vlissingen wist tweede te worden in de eerste manche en slaagde erin om de tweede manche winnend af te sluiten. Dit was voldoende om de eindzege voor haar op te eisen.

Nancy heeft een goede wintervoorbereiding gekend en kwam vol zelfvertrouwen aan de start in Mantova. Ze opende het weekend sterk door in de tijdtraining de snelste tijd op de klok te zetten. Dit zorgde ervoor dat ze als eerste een plaats mocht zoeken achter het starthek in beide manches.

Bij de start van de eerste manche reed de dame naast haar in het starthek en dit zorgde ervoor dat Nancy haar concentratie iets verloor. Ze kwam slecht uit de start en moest een inhaalrace rijden. Al snel kwam ze aan op een derde plaats maar had vervolgens een aantal ronden nodig om regerend wereldkampioene Courtney Duncan te passeren. Toen ze de tweede plaats eenmaal in handen had, was de leidende dame al te ver weg waardoor ze het gat niet meer dicht gereden kreeg. Nancy nam genoegen met een tweede plaats en pakte hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap.

In de tweede manche was de start vele malen beter en nam ze gelijk in de eerste ronde de leiding in de wedstrijd in handen. Van de Ven zette gelijk een hoog tempo in en begon een gat te slaan ten opzichte van de rest van de concurrentie. Gecontroleerd rijdend wist ze haar voorsprong vast te houden en zette de tweede manche naar haar hand.

‘’Ik ben heel blij met deze overwinning. Het is ook alweer even geleden dat ik gewonnen heb. Vorig jaar had ik het moeilijk om voor de eerste plaats mee te kunnen strijden maar ik heb een hele goede winter achter de rug en gelukkig lukte het hier allemaal dit weekend. We blijven hard werken zodat we ook bij de volgende wedstrijd weer voor het hoogst haalbare kunnen gaan,’’ vertelt Nancy.

Over vier weken staat de volgende wedstrijd om het wereldkampioenschap dames op het programma in het Portugese Agueda.

Daguitslag WMX Mantova:
1 Nancy van de Ven 47 Pnt
2 Lynn Valk 47 Pnt
3 Martine Hughes 36 Pnt
4 Amandine Verstappen 34 Pnt
5 Shana van der Vlist 33 Pnt

Start typing and press Enter to search