Nancy van de Ven mist nipt het podium in WMX Turkije 2

Nancy van de Ven van het Ceres71 Yamaha team heeft in de vierde wedstrijd van het wereldkampioenschap dames in Afyonkarahisar, Turkije net het podium gemist. Na een goede eerste manche wist van de Ven op een derde plaats over de finish te komen. In de tweede manche was ze de hele wedstrijd in gevecht in het groepje tot aan de derde dame maar kon het gevecht niet in haar voordeel beslissen waardoor ze als vierde werd afgevlagd, wat tevens haar daguitslag is.

Na haar podiumplaats van afgelopen zaterdag, keek Nancy met vertrouwen uit naar de volgende wedstrijd in Turkije. In de tijdtraining wist ze een derde tijd op de klok te zetten en verzekerde zich hiermee van een ideale startplaats voor in de manches.

In de eerste manche kwam ze goed weg bij de start en kwam op een vierde plaats uit de eerste ronde. Ze ging in de aanval op de derde dame en deze wist ze in de beginfase te passeren. Van de Ven hield het tempo strak, liep weg bij de vierde dame maar kon het gat tot aan de twee leiders niet gedicht krijgen waardoor ze als derde werd afgevlagd.

De start van de tweede manche was minder goed maar gelijk ging Nancy in de aanval en kwam op een vijfde plaats uit de eerste ronde. Ze zette de druk op de ketel bij de vierde dame maar wat ze ook probeerde, deze kon ze maar niet passeren. Nancy moest deze dame passeren om derde te worden in het dagklassement maar ondanks verwoede pogingen lukte dit niet. Wel wist van de Ven door te stoten naar een vierde plaats maar het was niet voldoende voor een podiumplaats en werd nu vierde in het dagklassement.

Met de resultaten in deze Grand Prix is ze in de tussenstand om het wereldkampioenschap opgeklommen naar een derde plaats. De volgende Grand Prix wordt op zaterdag 16 oktober verreden in Spanje.

Daguitslag WMX Turkije:
1 Kiara Fontanesi 50 Pnt
2 Courtney Duncan 44 Pnt
3 Larissa Papenmeier 38 Pnt
4 Nancy van de Ven 38 Pnt
5 Shana van der Vlist 31 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap dames:
1 Courtney Duncan 176 Pnt
2 Kiara Fontanesi 167 Pnt
3 Nancy van de Ven 148 Pnt
4 Shana van der Vlist 144 Pnt
5 Larissa Papenmeier 133 Pnt

Start typing and press Enter to search