Nancy van de Ven tweede in Grand Prix Dames in Spanje

Nancy van de Ven van het Ceres 71 Yamaha team heeft tijdens de voorlaatste wedstrijd van het wereldkampioenschap dames in het Spaanse Arroyomolinos een podiumplaats weten te behalen. Van de Ven wist de eerste manche winnend af te sluiten en kwam in de tweede manche als tweede over de finish, wat haar in het dagklassement een tweede plaats opleverde.

De wedstrijd in Arroyomolinos was de voorlaatste in de strijd om de wereldtitel. Het circuit lag vol met diepe sporen en dit maakte het zeer technisch. Duizenden mensen waren op deze wedstrijd afgekomen en zagen Van de Ven na een derde tijd in de tijdtraining kopstart nemen in de eerste manche. Van de Ven had gelijk een goed ritme in handen en wist de koppositie in de beginfase in handen te houden. Daarna werd ze gepasseerd en viel terug naar een tweede plaats en later naar een derde positie. Van de Ven hield het tempo strak en volgde de twee leidende dames. In het midden van de wedstrijd kon van de Ven profiteren van een valpartij en schoof door naar een tweede positie. Ook de leidende dame kwam ten val en het was van de Ven die hierdoor in de slotfase de leiding in de wedstrijd in handen wist te nemen. Door in de laatste drie ronden strak rond te gaan over het circuit wist ze de manche winnend af te sluiten en pakte hiermee haar eerste manchezege van dit seizoen.

Ook in de tweede manche kon van de Ven in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Op een derde plaats kwam ze uit de eerste volledige ronde en wist in de beginfase door te stoten naar een tweede plaats. Net als in de eerste manche werkte de dame uit Vlissingen een gecontroleerde wedstrijd af en wist op een tweede plaats over de finish te komen.

Commentaar Nancy van de Ven: ‘’Het was een hele goede dag voor mij. Ik voelde me gelijk vertrouwd op de baan vanaf het eerste moment dat ik de baan in kwam. Deze baan heeft een hele goede lay out met een aantal mooie springschansen. Ik wist dat het een goede dag voor mij kon worden. Ik wist de eerste manche te winnen en na een goede start in de tweede manche kwam ik als tweede over de finish. Ik word weer iedere keer beter. Ik sta op het podium en daar ben ik blij mee.’’

Met een 1-2 in de manches eindigde Nancy op een tweede plaats in het dagklassement en blijft hiermee derde staan in de tussenstand. Aankomende zaterdag staat de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap dames op het programma in het Italiaanse Arco di Trento.

Daguitslag WK Dames Spanje:
1 Courtney Duncan 47 Pnt
2 Nancy van de Ven 47 Pnt
3 Kiara Fontanesi 40 Pnt
4 Larissa Papenmeier 34 Pnt
5 Sara Andersen 29 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap dames:
1 Courtney Duncan 223 Pnt
2 Kiara Fontansi 207 Pnt
3 Nancy van de Ven 195 Pnt
4 Shana van der Vlist 170 Pnt
5 Larissa Papenmeier 167 Pnt

Start typing and press Enter to search