Nancy van de Ven pakt podiumplaats in WK Dames in Turkije

Nancy van de Ven van het Ceres71 Yamaha team is in de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap dames in het Turkse Afyonkarahisar op het podium geëindigd. In de eerste manche kwam van de Ven net tekort voor een top drie plaats en werd vierde maar in de tweede manche wist ze na een goede start derde te worden en verzekerde zich hiermee ook van een derde plaats in het dagklassement.

Het circuit van Afyonkarahisar is een harde baan met veel verraderlijke sporen erin. De snelheid ligt er hoog en er zitten een aantal verre schansen in de baan. Nancy voelde zich gelijk goed thuis op de baan en dit zorgde ervoor dat ze in de tijdtraining een nette derde tijd op de klok wist te zetten.

In de eerste manche kwam ze vanaf een vijfde plaats naar voren. Lang heeft ze aan het achterwiel van de derde dame gereden maar vond geen plaats om deze te passeren en finishte als vierde.

In de tweede manche pakte ze een betere start en kon ze in de beginfase even de leiding in handen nemen. Van de Ven weerde zich kranig maar verloor de koppositie en viel terug naar een derde plaats. Ze moest de twee koplopers laten gaan en reed haar eigen wedstrijd op een derde plaats. Dit resultaat was goed voor haar eerste podiumplaats van dit seizoen in het wereldkampioenschap.

‘’Ik ben heel blij dat ik na alle tegenslagen op het podium ben geëindigd. Nu is de druk een klein beetje van de ketel en ik kijk uit naar de volgende wedstrijd op dinsdag,’’ vertelt Nancy.

Met een 4-3 in de manches eindigde Nancy op een derde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat ze vierde maar is de derde dame tot op drie punten genaderd en ook de tweede dame staat slechts 7 punten voor haar. Aanstaande dinsdag wordt de volgende Grand Prix verreden, opnieuw op het circuit van Afyonkarahisar.

Daguitslag WK Dames Turkije:
1 Courtney Duncan 47 Pnt
2 Kiara Fontanesi 47 Pnt
3 Nancy van de Ven 38 Pnt
4 Amandine Verstappen 36 Pnt
5 Larissa Papenmeijer 34 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap dames:
1 Courtney Duncan 132 Pnt
2 Kiara Fontanesi 117 Pnt
3 Shana van der Vlist 113 Pnt
4 Nancy van de Ven 110 Pnt
5 Lynn Valk 98 Pnt

Start typing and press Enter to search