Nancy van de Ven kent tegenslag in het Italiaans Kampioenschap Dames in Gazzane

Nancy van de Ven van het Ceres71 Yamaha team heeft in het Italiaans Kampioenschap Dames in Gazzane tegenslag gekend. Na een tweede plaats in de eerste manche kwam van de Ven in de beginfase van de tweede manche hard ten val en moest met een zwaar beschadigde motor de wedstrijd verlaten!

Nadat Nancy zich op zaterdag als tweede had weten te kwalificeren voor de wedstrijd, wist ze in de eerste manche op zondag kopstart te pakken. Het circuit van Gazzane was een technische harde baan waarop van de Ven vooral veel ervaring op wil doen. Ze moest de koppositie afstaan maar reed vervolgens een goede wedstrijd op de tweede plaats. Ze finishte op zeven seconden van de winnares en dit gaf haar vertrouwen voor de tweede manche.

Helaas ging het gelijk in de tweede manche mis voor van de Ven. Door een probleem kwam ze buiten de baan terecht, wat een zware valpartij tot gevolg had. Omdat er veel schade was aan de motor kon van de Ven haar weg niet vervolgen en moest noodgedwongen de wedstrijd verlaten.

Omdat Nancy in de tweede manche niet tot scoren kwam, moest ze genoegen nemen met een zesde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Italiaans Kampioenschap staat ze na vier wedstrijden op een tweede plaats. Van de Ven zal zich nu gaan voorbereiden op de derde wedstrijd van het wereldkampioenschap dames, dat aanstaande zaterdag verder gaat in Turkije.

Daguitslag Italiaans Kampioenschap dames Gazzane:

1 Kiara Fontanesi 240 Pnt
2 Elisa Galvagno 180 Pnt
3 Giorgia Montini 145 Pnt
4 Giorgia Blasigh 125 Pnt
5 Giorgia Giudici 110 Pnt
6 Nancy van de Ven 100 Pnt

Tussenstand Italiaans Kampioenschap Dames:
1 Kiara Fontanesi 700 Pnt
2 Nancy van de Ven 660 Pnt
3 Elisa Galvagno 485 Pnt
4 Giorgia Montini 405 Pnt
5 Giorgia Giudici 330 Pnt

Start typing and press Enter to search