Nancy van de Ven pakt podiumplaats in het Italiaans Kampioenschap Dames in Faenza

Nancy van de Ven is in de derde wedstrijd van het Italiaans Kampioenschap in Faenza op een tweede plaats geëindigd. Van de Ven werd twee keer tweede en blijft hiermee op een gedeelde eerste plaats staan in de strijd om de Italiaanse titel.

Nadat van de Ven zich als tweede had weten te kwalificeren voor de wedstrijd, nam ze in de eerste manche kopstart. ‘’Mijn start was goed maar ik koos voor een verkeerde lijn waardoor ik werd gepasseerd en terug viel naar een tweede plaats. De baan was best moeilijk en echt beton hard en heel glad. In de tweede manche was mijn start iets minder goed en kwam ik op een derde plaats door de eerste bocht. Ik had even nodig om de tweede dame te passeren en toen dit eenmaal het geval was, had Fontanesi al een gat weten te slaan,’’ vertelt Nancy.

Met tweemaal een tweede plaats in de manches eindigde Nancy ook in het dagklassement op een tweede plaats. In de tussenstand om het Italiaans Kampioenschap staat ze samen met Fontanesi aan de leiding en tevens hebben beiden hetzelfde aantal manche overwinningen en tweede plaatsen.

In de komende twee weken zal Nancy haar voorbereiding op de start van het wereldkampioenschap verder zetten, welke op zaterdag 24 juli van start gaat in Loket, Tsjechië.

Daguitslag Italiaans Kampioenschap dames Faenza:
1 Kiara Fontanesi 240 Pnt
2 Nancy van de Ven 200 Pnt
3 Elisa Galvagno 160 Pnt
4 Giorgia Montini 125 Pnt
5 Tahlia O’Hare 125 Pnt

Press Release: Vlissingen, 11-07-2021

Start typing and press Enter to search