Nancy van de Ven eerste leider in het Italiaans Kampioenschap Dames

Nancy van de Ven van het Ceres71 Yamaha team heeft de leiding in de tussenstand van het Italiaans Kampioenschap Dames in handen genomen. Tijdens de eerste wedstrijd op het circuit van Bosisio wist de dame uit Vlissingen beide manches te winnen en scoorde hiermee maximaal.

Het had voor aanvang van het evenement geregend waardoor de baan hard en glad was. Het was een technische, moeilijke baan waarop Nancy even de tijd nodig had om de juiste lijnen te vinden. In de tijdtraining zette ze de tweede tijd op de klok en was er klaar voor om op zondag de strijd om de overwinning aan te gaan.

In de warm up op zondagochtend wist van de Ven de snelste tijd neer te zetten en ze nam dit goede gevoel mee naar de eerste manche. Het had opnieuw geregend en dit zorgde ervoor dat er iets meer randjes en walletjes in de baan kwamen te liggen.

In de eerste manche pakte van de Ven een goede start en kwam op een tweede plaats uit de eerste bocht. Gelijk ging ze in de aanval om de leidende dame te passeren maar hierdoor moest ze meer buitenom gaan rijden dan normaal en dit had tot gevolg dat de derde dame haar even wist te passeren. Dit was van korte duur want van de Ven wist de twee leidende dames niet veel later te passeren en begon een gat te slaan. Deze werd gedurende de wedstrijd groter en groter waardoor ze de manche met een voorsprong van 20 seconden winnend af wist te sluiten.

Ook in de tweede manche kwam Nancy goed uit de start maar door een kleine valpartij in de tweede ronde werd ze teruggeslagen naar een derde plaats. Van de Ven herstelde zich vervolgens goed en ging in de aanval op de dames voor haar. Met twee mooie inhaalmanoeuvres nam ze de leiding terug in handen en wist ook deze manche volledig naar haar hand te zetten. Met een voorsprong van rond de 22 seconden sloot ze ook deze manche winnend af.

Met een dubbele manche overwinning won Nancy het dagklassement en is hiermee de eerste leider in het kampioenschap geworden.

Daguitslag Italiaans Kampioenschap Bosisio:
1 Nancy van de Ven 240 Pnt
2 Giorgia Blasigh 180 Pnt
3 Giorgia Montini 145 Pnt
4 Clarissa Tognaccini 115 Pnt
5 Virginie Germond 115 Pnt

Start typing and press Enter to search