Nancy van de Ven zegeviert in het Italiaans Kampioenschap Dames in Malpensa

Nancy van de Ven van het Ceres71 Yamaha team heeft de eerste wedstrijd van het Italiaans Kampioenschap Dames in Malpensa weten te winnen. Van de Ven kwam na tegenslag bij de start van de eerste manche van buiten de top tien naar voren maar strandde aan het achterwiel van Kiara Fontanesi op een tweede plaats. In de tweede manche zorgde een kopstart ervoor dat ze vrij baan had en haar eigen wedstrijd kon rijden. Van de Ven stond de eerste plaats niet meer af en won de wedstrijd!

Op zaterdag waren de vrije training en tijdtraining in 1 sessie verwerkt. Het was met 41 dames enorm druk op de baan en dit maakte het moeilijk om een perfecte ronde neer te kunnen zetten. ‘’De verschillen tussen de dames zijn hier erg groot. Ik heb een aantal keren aangezet en miste uiteindelijk net de pole position waardoor ik de sessie afsloot als tweede. Omdat ik in mijn snelste ronde meer dan tien dames in moest halen, wist ik dat het qua snelheid goed zat en dit gaf mij vertrouwen voor de wedstrijd op zondag,’’ vertelt Nancy!

Op zondag had van de Ven het juiste gevoel gelijk weer gevonden en zette in de warm up een tijd neer waarmee ze duidelijk sneller was dan op zaterdag maar ook de tweede dame op meer dan anderhalve seconde zette.

In de eerste manche was ze gelijk op achtervolgen aangewezen omdat ze een valpartij bij de start nog maar net kon ontwijken en buiten de top tien uit de eerste bocht kwam. Gelijk ging ze in de aanval op de dames voor haar en werkte zich binnen een aantal ronden op naar een tweede plaats. ‘’Op het moment dat ik aan kwam op een tweede plaats had Fontanesi al een groot gat weten te slaan en ik keek tegen een achterstand aan van twaalf seconden. Met een goed ritme wist ik het gat te dichten maar omdat toen de tijd voorbij was, kon ik geen aanval meer inzetten waardoor ik tweede werd.’’

In de tweede manche was het van de Ven die kopstart wist te pakken en als leider aan de wedstrijd kon beginnen. Strak rijdend stuurde ze haar Yamaha YZ 250F over het circuit en wist de koppositie de hele wedstrijd vast te houden.

Met een 2-1 in de manches won Nancy het dagklassement en staat nu aan de leiding in het Italiaans Kampioenschap. ‘’Het was een topweekend voor mij. Ook binnen mijn team loopt alles super en het zijn hele fijne mensen om mee te werken. Aan al mijn wensen wordt voldaan en ik voel me hier echt op mijn plaats.’’

Daguitslag Italiaans Kampioenschap Dames Malpensa:
1 Nancy van de Ven 220 Pnt
2 Kiara Fontanesi 220 Pnt
3 Francesca Nocera 160 Pnt
4 Elisa Galvagno 125 Pnt
5 Giorgia Montini 125 Pnt

Start typing and press Enter to search