Nancy van de Ven wint beide manches van het Italiaans Kampioenschap in Castiglione del Lago

Nancy van de Ven van het Ceres71 Yamaha team heeft tijdens de tweede wedstrijd van het Italiaans Kampioenschap Dames in Castiglione del Lago goede zaken gedaan in de strijd om de titel. Van de Ven wist beide manches te winnen en heeft nu een voorsprong van veertig punten op Kiara Fontanesi, die tweede staat in de tussenstand.

In de trainingen op zaterdag wist van de Ven in zowel de vrije training als de tijdtraining een tweede tijd op de klok te zetten. Nancy weet van zichzelf dat de tijdtraining niet haar sterkste punt is waardoor ze met vertrouwen uitkeek naar de manches op zondag!

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, wist Nancy kopstart te pakken en kon als eerste aan de wedstrijd beginnen. ‘’Ik had Fontanesi gelijk aan het achterwiel zitten en er ontstond een mooie strijd. Na een aantal ronden wist ze mij te passeren maar ik bleef haar onder druk houden en wist haar na een halve ronde weer terug te pakken. Nadat ze weer een aantal ronden achter mij had gereden, kwam Fontanesi ten val waardoor ik onbedreigd naar de zege kon rijden,’’ vertelt Nancy.

In de tweede manche moest van de Ven van verder komen want ze kwam niet goed uit de start en draaide pas op een vijfde plaats door de eerste bocht. Gelijk ging ze in de aanval en werkte zich op tot aan het achterwiel van Fontanesi die aan de leiding reed. ‘’Ik heb de hele manche aan het achterwiel van haar gereden. Iedere keer als ik de aanval in wilde zetten verloor ik door foutjes of achterblijvers weer wat tijd waardoor ik niet door kon zetten maar in de slotfase kwam toch het moment dat ik een gaatje zag en de koppositie over kon nemen. Ik heb het tempo strak gehouden en wist nog een voorsprong op te bouwen zodat ik de manche winnend af kon sluiten en het uiteindelijk een topweekend was voor mij.’’

Met een dubbele manchezege won van de Ven het dagklassement en heeft hiermee haar voorsprong in de tussenstand van het Italiaans Kampioenschap uit weten te bouwen naar veertig punten.

Daguitslag Italiaans Kampioenschap Castiglione del Lago:
1 Nancy van de Ven 240 Pnt
2 Kiara Fontanesi 200 Pnt
3 Elisa Galvagno 145 Pnt
4 Giorgia Montini 135 Pnt
5 Franceca Nocera 125 Pnt

Tussenstand Italiaans Kampioenschap Dames:
1 Nancy van de Ven 460 Pnt
2 Kiara Fontanesi 420 Pnt
3 Francesca Nocera 285 Pnt
4 Elisa Galvagno 270 Pnt
5 Giorgia Montini 260 Pnt

Start typing and press Enter to search