Nancy van de Ven boekt manchezege en pakt podiumplaats in WMX Mantova

Nancy van de Ven heeft in de derde wedstrijd van het wereldkampioenschap dames in het Italiaanse Mantova een manchezege weten te boeken en werd tweede in de daguitslag. Nadat de dame uit Vlissingen in de eerste manche een sterke inhaalrace had gereden na een valpartij bij de start en vijfde werd, wist ze de volledige tweede manche naar haar hand te zetten en won.

Nancy heeft goede herinneringen aan het circuit van Mantova en begon met een goed gevoel aan de trainingen. Het gevoel op de baan was goed en van de Ven zette in de tijdtraining een aantal keren aan om een snelle tijd op de klok te zetten. Dit lukte goed want met een verschil van 1,6 sec op de tweede dame wist ze de pole position te veroveren.

In de eerste manche kwam ze niet goed weg bij de start en tot overmaat van ramp kwam er bij het aanrijden van de tweede bocht een andere dame voor haar ten val waardoor Nancy geen kant meer op kon en tot stilstand kwam. Het duurde lang voordat ze haar weg weer kon vervolgen en moest een inhaalrace rijden. Van de Ven zette alles op alles en kwam in een hoog tempo door het veld terug naar voren. In een manche waarin ze alles heeft gegeven wist ze er nog een vijfde plaats uit te halen en hield hiermee de schade beperkt.

Gebrand op een beter resultaat ging ze in de tweede manche van start. Ditmaal kwam ze beter weg bij de start en nam de leiding. Ze zette een hoog tempo in en wist binnen een aantal ronden een veilige voorsprong op te bouwen. Deze gaf ze in het resterende deel van de wedstrijd niet meer uit handen en won de manche.

Met een 5-1 in de manches eindigde de dame uit Vlissingen op een tweede plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap is Nancy opgeklommen naar een tweede plaats en staat slechts 10 punten achter op de leidende dame in het kampioenschap!

Aanstaande dinsdag staat de volgende Grand Prix op het programma en deze wordt opnieuw op het circuit van Mantova verreden.

Fotocredits: Eric Laurijssen

Daguitslag WMX Mantova:
1 Larissa Papenmeijer 44 Pnt
2 Nancy van de Ven 41 Pnt
3 Kiara Fontanesi 36 Pnt
4 Sara Andersen 35 Pnt
5 Line Dam 33 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap dames:
1 Larissa Papenmeijer 129 Pnt
2 Nancy van de Ven 119 Pnt
3 Kiara Fontanesi 116 Pnt
4 Courtney Duncan 115 Pnt
5 Lynn Valk 98 Pnt

Start typing and press Enter to search