Nancy van de Ven neemt leiding in het wereldkampioenschap dames in handen

Nancy van de Ven van Ghidinelli Racing heeft de leiding in de tussenstand van het wereldkampioenschap dames in handen weten te nemen. Tijdens de vierde wedstrijd van het kampioenschap in het Italiaanse Mantova wist van de Ven met een eerste en tweede plaats in de manches tweede te worden in het dagklassement en heeft hiermee de leiding in de tussenstand overgenomen.

Nancy had aan de wedstrijd van zaterdag een goed gevoel overgehouden en begon vol zelfvertrouwen aan de dag. Het rijden ging in de vrije training gelijk lekker en ze wist de snelste tijd neer te zetten. Ook in de tijdtraining verliep het zetten van een goede ronde goed en dit zorgde ervoor dat Nancy uitkwam op een tweede tijd.

In de eerste manche reageerde van de Ven scherp toen het starthek viel en wist gelijk de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Ze stond flink onder druk van al haar concurrenten maar lang wist van de Ven het hoofd koel te houden. Met nog een aantal ronden te gaan werd ze gepasseerd maar hield de leidende dame in het vizier. Ook de derde dame begon de druk op te voeren. Er ontstond een spannend gevecht. Even verloor Nancy de tweede plaats maar deze wist ze kort daarna weer terug te pakken en wist als tweede over de finish te komen. Omdat de winnaar van de manche een gele vlagsituatie had genegeerd, kreeg ze twee strafplaatsen waardoor van de Ven doorschoof naar de eerste plaats.

Ook in de tweede manche kon van de Ven in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Met een goed ritme wist ze zich goed staande te houden op een tweede plaats en wist de aanvallen van de derde dame af te slaan. Van de Ven reed een gecontroleerde wedstrijd en wist op een tweede plaats over de finish te komen waarmee ze voor de tweede keer in haar carriere de rode plaat in het wereldkampioenschap veroverde!

In de tussenstand van het wereldkampioenschap staat van de Ven nu aan de leiding met een voorsprong van vier punten op de tweede dame. Op 31 oktober wordt de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap verreden in het Italiaanse Arco di Trento.

Daguitslag WMX Mantova:
1 Courtney Duncan 47 Pnt
2 Nancy van de Ven 47 Pnt
3 Kiara Fontanesi 40 Pnt
4 Sara Andersen 33 Pnt
5 Larissa Papenmeier 31 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap dames:
1 Nancy van de Ven 166 Pnt
2 Courtney Duncan 162 Pnt
3 Larissa Papenmeier 160 Pnt
4 Kiara Fontanesi 156 Pnt
5 Lynn Valk 128 Pnt

Start typing and press Enter to search