Nancy van de Ven op het podium in thuis Grand Prix in Valkenswaard

Nancy van de Ven is in haar thuis Grand Prix in Valkenswaard op het podium geëindigd. Na een tweede plaats in de eerste manche werd ze derde in de tweede manche en dit leverde haar in het dagklassement een derde plaats op.

In de nacht van donderdag op vrijdag had het veel geregend in Valkenswaard waardoor de ondergrond op zaterdagochtend modderig was. Dit zorgde voor een verraderlijk circuit met heel veel sporen. Nancy opende sterk in de tijdtraining en kon met een tweede tijd met een goed gevoel aan de wedstrijd beginnen.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat ze als leidster aan de wedstrijd kon beginnen. Tijdens de eerste ronde werd ze gepasseerd en viel terug naar een tweede positie. Ze hield de leidende dame in het vizier maar tot een aanval kwam het niet. Van de Ven kwam als tweede over de finish en hield hiermee haar kansen op de eindzege open.

In de tweede manche startte Van de Ven rond de vijfde plaats maar kreeg al snel de derde plaats in handen. Vervolgens nam ze de tweede plaats over maar door een fout verloor ze deze weer. Van de Ven kwam nog sterk terug en ging de strijd aan met Duncan om de tweede plaats. Helaas werd ze in de slotfase opnieuw gepasseerd en finishte als derde.

Met een 2-3 in de manches eindigde van de Ven op een derde plaats in het dagklassement. In de tussenstand van het wereldkampioenschap staat ze op een vierde plaats, op slechts 12 punten van de leidende dame.

Daguitslag WMX Valkenswaard:
1 Larissa Papenmeijer 45 Pnt
2 Kiara Fontanesi 43 Pnt
3 Nancy van de Ven 42 Pnt
4 Courtney Duncan 40 Pnt
5 Shana van der Vlist 31 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap WMX:
1 Courtney Duncan 90 Pnt
2 Larissa Papenmeijer 85 Pnt
3 Kiara Fontanesi 80 Pnt
4 Nancy van de Ven 78 Pnt
5 Lynn Valk 66 Pnt

Start typing and press Enter to search