Nancy van de Ven wint beide manches van het ONK Dames in Oss

Nancy van de Ven van Ghidinelli Racing heeft zaterdag in het Brabantse Oss de derde wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap dames weten te winnen. Van de Ven was in beide manches het sterkste en pakte het maximale aantal punten.

Door de zonnige weersomstandigheden lag het heuvelachtige circuit van Oss er harder bij dan normaal. In de training was het circuit hier en daar nog verraderlijk glad en daardoor koos van de Ven ervoor om rustig aan de omstandigheden te wennen. Ze kwam uit op een tweede tijd, wat ruim voldoende was voor een goede startplaats.

In zowel de eerste als de tweede manche was het van de Ven die gelijk na de start de koppositie in handen wist te nemen. Even aftastend waar de grens van haar tempo lag, reed ze in de beginfase gecontroleerd aan de leiding. In beide manches begon ze in het tweede deel van de wedstrijd weg te lopen en zegevierde in zowel de eerste als de tweede manche.

“Het rijden was wat moeizaam omdat ik de baan wat lastig vond. Deze was ook harder dan ik had verwacht en lag er technisch bij. Ik heb beide manches weten te winnen en met nog 1 wedstrijd te gaan heb ik niets te klagen,” vertelt Nancy.

Volgend weekend staat voor van de Ven de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap dames op het programma in het Italiaanse Mantova.

Daguitslag ONK Dames Oss:
1 Nancy van de Ven 100 Pnt
2 Lynn Valk 90 Pnt
3 Britt Jans Beken 79 Pnt
4 Shana van der Vlist 79 Pnt
5 Tahlia O’Hare 71 Pnt

Start typing and press Enter to search