Dubbelslag voor Nancy van de Ven in het ONK dames in Boekel

Nancy van de Ven van Ghidinelli Racing heeft beide manches van de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap dames in Boekel weten te winnen. Op het zware zandcircuit kwam van de Ven goed voor de dag en wist beide manches naar haar hand te zetten.

De dames klasse moest als eerste het circuit op om te gaan trainen. Dit betekende dat de baan nog heel snel en vlak was. Nancy had haar draai gelijk gevonden en ging in een hoog tempo rond over het circuit. Ook het zetten van een goede ronde ging haar goed af want met een ruim verschil op de tweede dame wist ze de pole position te veroveren.

Met een goed gevoel begon ze aan de voorbereiding op de eerste manche. Ze vertrok als een speer toen het starthek viel en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Met een goed ritme wist ze een voorsprong op te bouwen en zette de wedstrijd naar haar hand. Van de Ven kwam als winnaar over de finish en pakte hiermee het maximale aantal punten.

Ook in de tweede manche reed van de Ven een sterke wedstrijd. Wederom wist ze kopstart te pakken en had vrijbaan. Inmiddels was het circuit een stuk zwaarder geworden dan in de eerste manche maar het rijden ging lekker en ze wist goed stand te houden op de eerste plaats. Nancy werkte een gecontroleerde wedstrijd af en wist zo ook de tweede manche winnend af te sluiten.

Met een dubbele manchezege is Nancy de eerste leider in het Open Nederlands Kampioenschap Dames. Volgend weekend staat voor de dame uit Vlissingen de tweede wedstrijd van het Italiaans Kampioenschap op het programma.

Fotocredits: Eric Laurijssen

Daguitslag Open Nederlands Kampioenschap Dames Boekel:
1 Nancy van de Ven 100 Pnt
2 Shana van der Vlist 86 Pnt
3 Lynn Valk 86 Pnt
4 Tahlia O’hare 74 Pnt
5 Britt Jans Beken 74 Pnt

Start typing and press Enter to search