Nancy van de Ven Open Nederlands Kampioen Dames

Nancy van de Ven van Ghidinelli Racing is in Westerbork Open Nederlands Kampioen Dames geworden. Van de Ven won de eerste en enige manche en dit was voldoende om de titel in de wacht te slepen.

Het had in de nacht van zaterdag op zondag veel geregend in Westerbork en daardoor lag het circuit er in de training moeilijk bij. Ondanks dit ging het rijden goed en wist Nancy de snelste tijd op de klok te zetten.

In deze zware omstandigheden is het pakken van een goede start belangrijk en deze boodschap had Nancy goed begrepen. Toen het starthek viel, vertrok ze als een speer en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. ‘’Ik heb de hele wedstrijd aan de leiding gereden maar het was wel een beetje onwennig omdat het circuit zo nat was, met alleen maar diepe sporen. Ik wist de manche te winnen maar toen ik me aan wilde kleden voor de tweede manche, werd er rond geroepen dat de tweede manche was afgelast waardoor ik de titel al binnen had,’’ vertelt Nancy.

In de komende drie weken zal Nancy haar voorbereiding op de laatste wedstrijd om het wereldkampioenschap dames in het Italiaanse Arco di Trento verder zetten. Nancy staat aan de leiding in dit kampioenschap en heeft een voorsprong van vier punten op Courtney Duncan!

Daguitslag ONK Dames Westerbork:
1 Nancy van de Ven
2 Lynn Valk
3 Shana van der Vlist
4 Tahlia O’hare
5 Demi Verploegh

Eindstand Open Nederlands Kampioenschap Dames:
1 Nancy van de Ven 250 Pnt
2 Lynn Valk 230 Pnt
3 Shana van der Vlist 218 Pnt
4 Britt Jans Beken 200 Pnt
5 Tahlia O’hare 191 Pnt

Start typing and press Enter to search