Nancy van de Ven op het podium in WMX Grand Prix in Imola

Nancy van de Ven is in de Grand Prix dames in het Italiaanse Imola op het podium geëindigd. Nadat ze in de eerste manche in leidende positie rijdend af te rekenen kreeg met mechanische problemen en derde werd, reed ze ook in de tweede manche weer een aantal ronden aan de leiding maar werd uiteindelijk vierde! Met deze resultaten eindigde ze op een derde plaats in het dagklassement. 

De wedstrijd in Imola werd verreden op het racecircuit van Imola. Dit is een aangelegde baan die er door de sporen zeer verraderlijk bij kwam te liggen. Het was bloedheet waardoor het een zware wedstrijd beloofde te worden.

De eerste manche begon ijzersterk. Van de Ven nam kopstart en zat gelijk goed in haar ritme. Heel even moest ze de koppositie afstaan maar ze hield de leidende dame goed onder druk en toen deze in de fout ging, kreeg Nancy de koppositie terug in handen. Niet veel later kreeg ze af te rekenen met mechanische pech want verschillende keren viel de motor in de lucht uit waardoor ze het tempo moest laten zakken. Dit had tot gevolg dat ze terugzakte naar een derde plaats en teleurgesteld terugkeerde naar de paddock.

In de tweede manche pakte Nancy opnieuw kopstart en voerde het deelnemersveld aan. In de beginfase wist ze goed stand te houden op een eerste plaats totdat ze door een foutje werd gepasseerd en terug viel naar een tweede plaats. Het was een flinke strijd met de vier leidende dames maar in het tweede deel van de wedstrijd viel Nancy terug naar een vierde plaats. Ze hield goed aansluiting maar bij het ingaan van de laatste ronde kwam ze helemaal verkeerd uit bij het passeren van een achterblijver waardoor haar kansen op een tweede of derde plaats waren verkeken. Van de Ven werd vierde in de manche en derde in het dagklassement.

In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat ze met alleen de wedstrijd in Turkije nog te gaan op een derde plaats. Haar achterstand op de tweede dame bedraagt slechts drie punten waardoor er nog van alles mogelijk is.

Start typing and press Enter to search