Nancy van de Ven verzekerd zich van tweede plaats in eindstand WK dames

Nancy van de Ven uit het No Fear Yamaha team is erin geslaagd om tweede te worden in de eindstand van het wereldkampioenschap. Tijdens de laatste Grand Prix in Turkije is van de Ven derde geworden en dit is voldoende voor de tweede plaats in de eindstand.

Met een kleine achterstand op Larissa Papenmeijer begon van de Ven aan de laatste wedstrijd. Ze wist dat ze voor de Duitse moest zitten om tweede te worden in de eindstand. 

Het was zeer warm in Turkije en daardoor beloofde het een zware wedstrijd te gaan worden. In de eerste manche eindigde ze na een goed gereden wedstrijd op een derde plaats en omdat Papenmeijer achtste werd nam ze na deze manche al de tweede plaats over in de tussenstand.

Ook in de tweede manche kwam ze als derde over de finish en omdat Papenmeijer toen opnieuw achter haar zat, verzekerde ze zich van de tweede plaats in de eindstand.

Voor van de Ven is dit het tweede achtereenvolgende jaar dat ze tweede wordt in de eindstand van het kampioenschap. Volgend jaar is ze er opnieuw bij en gaat ze wederom een gooi doen naar de titel.

Start typing and press Enter to search