Nancy van de Ven op karakter naar podiumplaats in GP Dames in Tsjechie

Nancy van de Ven van het No Fear Yamaha team is in de Grand Prix van Tsjechie op karakter naar een podiumplaats gereden. Van de Ven liep in de eerste manche een knieblessure op maar ging tot op het tandvlees en wist met een 2-4 in de manches derde te worden in de daguitslag.

Van de Ven kende een moeilijk begin van het weekend want een mechanisch probleem en een pittige valpartij zorgden ervoor dat het niet voortvarend ging. Nadat ze in de training als vierde had getraind, kwam ze na het vallen van het starthek in de eerste manche in de kopgroep uit de eerste bocht. Gelijk in de beginfase stootte ze door naar een tweede plaats maar kon vervolgens geen vuist maken tegen Courtney Duncan. Van de Ven reed de wedstrijd uit op een tweede plaats en staat nu zeven punten achter Duncan in de strijd om de wereldtitel.

In de tweede manche moest ze diep gaan. Van de Ven liep kon nauwelijks lopen door haar knieblessure maar wilde het toch proberen. Ze reed slechts 1 ronde in de warm up maar kwam in de manche sterk voor de dag. Ze startte als tweede, reed vervolgens lang op een derde plaats maar moest door een kapotte achterrem het tempo laten zakken en werd vierde.

Van de Ven zal hoogstwaarschijnlijk deze week een operatie ondergaan om het probleem te verhelpen zodat ze er bij de volgende Grand Prix in Imola weer pijnvrij kan rijden.

Van de Ven werd hiermee derde in de daguitslag en blijft tweede in het wereldkampioenschap. De volgende Grand Prix is in het weekend van 17 en 18 augustusin Imola, Italië.

Start typing and press Enter to search