Nancy van de Ven tweede in Grand Prix Dames in Portugal

Nancy van de Ven van het No Fear Yamaha team is in de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap dames in het Portugese Agueda op het podium geeindigd.

Met een derde en een tweede plaats in de manches scoorde ze constant en finishte op een tweede plaats in de daguitslag.

De dame uit Vlissingen begon overtuigend aan het weekend door in de vrije training op zaterdag de snelste tijd neer te zetten. Ook de tijdtraining werd met een derde tijd op positieve wijze afgesloten waardoor ze er klaar voor was om in de eerste manche de strijd met de concurrentie aan te gaan.

Bij de start van de eerste manche kwam van de Ven goed weg en kon in de top drie aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase had ze het moeilijk om het tempo van de twee leidende dames te volgen waardoor er een gat ontstond. Van de Ven bleef knokken voor wat ze waard was en kwam in het tweede deel van de wedstrijd dichterbij de tweede dame. Echter slaagde ze er niet in om het gat helemaal te dichten waardoor ze op een derde plaats over de finish kwam.

Toen het starthek in de tweede manche naar beneden klapte, wist van de Ven kopstart te pakken maar kreeg Courtney Duncan gelijk in haar achterwiel mee. Ze wist Duncan even achter zich te houden maar toch wist Duncan haar een plaats terug te verwijzen en liep weg. Van de Ven bleef hier rustig onder en reed op gecontroleerde wijze naar een tweede plaats.

Commentaar Nancy van de Ven: ‘’Op zaterdag ging het goed in de training maar ik iedere keer wanneer ik de druk op mijzelf zet, gaat er iets fout in mijn hoofd. In de tweede manche pakte ik kopstart maar Courtney was sneller dan mij. Ik besloot om mijn eigen wedstrijd te rijden en dat pakte goed uit. We hebben nu negen weken niets en in die tijd ga ik zorgen dat ik fit blijf en ga ik veel met de motor trainen zodat ik er klaar voor ben.’’

In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft van de Ven op een tweede plaats staan en kijkt tegen een achterstand aan van vier punten op Courtney Duncan. In het weekend van 27 en 28 juli gaat het wereldkampioenschap verder in Loket, Tsjechie.

Daguitslag WK Dames Portugal:
1 Courtney Duncan 50 Pnt
2 Nancy van de Ven 42 Pnt
3 Larissa Papenmeijer 42 Pnt
4 Sara Andersen 34 Pnt
5 Lynn Valk 34 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap dames:
1 Courtney Duncan 89 Pnt
2 Nancy van de Ven 85 Pnt
3 Larissa Papenmeijer 82 Pnt
4 Amandine Verstappen 67 Pnt
5 Lynn Valk 63 Pnt

Start typing and press Enter to search