Nancy van de Ven pakt eerste podiumplaats van het seizoen in GP van Portugal

Nancy van de Ven van het No Fear Yamaha team heeft haar eerste podiumplaats van het WK seizoen 2018 binnen.

In de tweede wedstrijd in het Portugese Agueda wist de dame uit Vlissingen met een 2-4 in de manches netjes derde te worden in het dagklassement.
In de eerste manche kwam Van de Ven redelijk goed uit de start maar wist zich in de beginfase gelijk op te werken naar een derde plaats. Vervolgens wist ze Larissa Papenmeijer te passeren en ging in de achtervolging op Courtney Duncan. Heel even kwam ze heel dicht in de buurt maar toen ze een fout maakte, werd het gat groter en moest ze Duncan laten gaan. Van de Ven reed de wedstrijd op gecontroleerde wijze uit en finishte achter Duncan op een sterke tweede plaats.

In de nacht van zaterdag op zondag had het veel geregend waardoor de baan nat en modderig was toen de dames hun tweede manche moesten rijden. Toen het starthek viel, gleed van de Ven weg op de gladde startplaat maar wist al vrij snel de vijfde plaats in handen te nemen. Na een aantal ronden wist ze de vierde plaats van Shana van der Vlist over te nemen en begon zich te concentreren op Kiara Fontanesi, die op een derde plaats reed. Een probleem voor van de Ven was dat ze al snel haar bril af moest doen waardoor het zicht beperkt werd. Ze slaagde er dan ook niet in om zich nog op te werken naar een derde plaats en finishte als vierde.

Commentaar Nancy van de Ven: ‘’We wisten op voorhand dat het overleven zou worden in de eerste twee wedstrijden. Ik ben dan ook heel blij dat ik hier al op het podium sta en dat ik in de strijd om de wereldtitel slechts tien punten heb verloren op Courtney Duncan. In de komende weken kan ik aan mijn vorm werken zodat ik in Duitsland weer sterk voor de dag kan komen.’’

In het dagklassement van de Grand Prix eindigde ze op een derde plaats en staat nu derde in de tussenstand om het wereldkampioenschap, met een achterstand van slechts 10 punten op de leidende dame. Van de Ven heeft nu alle tijd om aan haar vorm te werken omdat de derde wedstrijd van het wereldkampioenschap in het Duitse Teutschenthal pas over 5 weken op het programma staat.

Daguitslag Grand Prix van Portugal:
1 Courtney Duncan 50 Pnt
2 Larissa Papenmeijer 42 Pnt
3 Nancy van de Ven 40 Pnt
4 Kiara Fontanesi 34 Pnt
5 Amandine Verstappen 31 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap dames:
1 Courtney Duncan 90 Pnt
2 Larissa Papenmeijer 87 Pnt
3 Nancy van de Ven 80 Pnt
4 Kiara Fontanesi 74 Pnt
5 Amandine Verstappen 67 Pnt

Start typing and press Enter to search