Valpartij kost Nancy van de Ven podiumplaats in Grand Prix dames in Duitsland

In de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap dames in het Duitse Teutschenthal is Nancy van de Ven van het No Fear Yamaha team dicht bij een podiumplaats gekomen.

Nadat ze in de eerste manche derde was geworden, kwam ze in de tweede manche in de kopgroep rijdend ten val en kwam vervolgens net iets tekort om terug te komen naar een derde plaats waardoor ze vierde werd in de manche en ook als vierde eindigde in het dagklassement.

In de tijdtraining op zaterdag had van de Ven het moeilijk. Ze kon niet lekker in haar ritme komen en dit zorgde ervoor dat ze genoegen moest nemen met een vijfde tijd.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat ze al snel aan kwam op een derde plaats. Ze probeerde de twee leidende dames te volgen maar stond zelf ook onder druk van Larissa Papenmeijer. Nancy verdedigde haar plaats goed maar kon niet voorkomen dat de twee leidende dames een gaatje sloegen. Ondanks de druk hield ze goed stand en wist op een derde plaats over de finish te komen.

Met nieuwe motivatie begon Nancy aan de voorbereiding op de tweede manche. Ze begon sterk en bemoeide zich in de beginfase met de strijd om de top drie. Echter na een aantal ronden kwam ze ten val waardoor ze teruggeslagen werd naar een zesde plaats. Ze herstelde zich sterk en vocht in de slotfase met Larissa Papenmeijer om de derde plaats. Van de Ven moest derde worden om plaats te mogen nemen op het podium maar kon haar helaas niet passeren en kwam als vierde over de finish.

Met een 3-4 in de manches eindigde ze op een vierde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat ze op een gedeelde derde plaats met een achterstand van 22 punten op de leidende dame. Over drie weken gaat het kampioenschap verder in het Italiaanse Ottobiano.

Start typing and press Enter to search