Nancy van de Ven houdt schade beperkt in eerste Grand Prix in Italie

Yamaha-rijdster Nancy van de Ven heeft de schade goed beperkt weten te houden in de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap dames in het Italiaanse Arco di Trento.Met een tweede en een vierde plaats in de manches eindigde ze op een gedeelde tweede plaats in het dagklassement en staat slechts vijf punten achter op de leidende dame.

Met een tekort aan trainingsuren door een zware beenblessure reisde Nancy af naar Italie. Het doel was om zoveel mogelijk punten te scoren en de schade te beperken. De baan van Arco di Trento lag er op en top geprepareerd bij. Vele duizenden Italianen hadden hun weg naar de baan weten te vinden maar ook vanuit Nederland waren er veel Nederlanders afgereisd om te zien hoe de rijders het er vanaf brachten. Nancy begon aan het weekend door op zaterdagochtend een zevende tijd neer te zetten in de tijdtraining. Aangezien het startveld erg breed is, was dit goed genoeg om een ideale startplaats uit te kunnen kiezen in de manches.

In de eerste manche nam Van de Ven kopstart en leidde in de beginfase. Door een tekort aan trainingsuren en pijn in haar been moest ze Larissa Papenmeijer en Kiara Fontanesi laten passeren maar van de Ven vocht door en wist na een val van Fontanesi op een knappe tweede plaats over de finish te komen.

In de tweede manche moest ze na een slechte start terug naar voren komen. Van de Ven werd bij de start aangetikt door Courtney Duncan waardoor ze in de middenmoot door de eerste bocht kwam. In een hoog tempo kwam ze terug tot in de top vijf en sloop langzaam maar zeker richting de top drie. Echter door een valpartij van een andere dame werd ze opgehouden waardoor Larissa Papenmeijer op de derde plaats weer een gat kon slaan. Van de Ven bleef echter vechten voor wat ze waard was en wist toch nog in de buurt te komen van Papenmeijer maar helaas was de tijd tekort om haar nog te passeren waardoor ze vierde werd.

Met een 2-4 in de manche miste Nancy nipt het podium en eindigde met hetzelfde aantal punten als de tweede en derde dame op een vierde plaats in de daguitslag. Na deze wedstrijd in Italie staat ze slechts vijf punten achter op de leidende dame in het kampioenschap. Volgend weekend staat de tweede wedstrijd van het kampioenschap op de kalender in het Portugese Agueda.

Daguitslag WMX in Italie:
1 Larissa Papenmeijer 45 Pnt
2 Courtney Duncan 40 Pnt
3 Kiara Fontanesi 40 Pnt
4 Nancy van de Ven 40 Pnt
5 Amandine Verstappen 36 Pnt

Start typing and press Enter to search