Succes en tegenslag voor Nancy van de Ven in WMX Sardinie

Nancy van de Ven van het Ceres71 Yamaha team heeft in de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap dames in Sardinie succes en tegenslag gekend. Van de Ven had een goede snelheid maar door een mechanisch probleem moest ze in de eerste manche al na een halve ronde opgeven. Van de Ven revancheerde zich in de tweede manche door tweede te worden.

De regerend wereldkampioene had een goede wintervoorbereiding gekend en was er klaar voor om aan het wereldkampioenschap te beginnen. Op zaterdag was het circuit nog erg snel tijdens de vrije training en de tijdtraining. Van de Ven zette meerdere keren aan en kwam uit op een zesde tijd. Wetende dat dit niet haar favoriete ding is, bereidde ze zich met vertrouwen voor op de eerste manche.

Toen het starthek viel, kwam ze goed weg en dook als eerste de eerste bocht in. Hierin gleed haar voorwiel weg waardoor ze ten val kwam. Snel sprong Nancy terug op de motor en zette de achtervolging in. Echter na een halve ronde kwam haar motor tot stilstand waardoor ze noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

Voor de tweede manche was ze belust op revanche. Van de Ven kwam opnieuw heel goed weg bij den start en nam gelijk de leiding in de wedstrijd in handen. In de beginfase wist ze de koppositie goed vast te houden maar daarna werd ze gepasseerd en viel terug naar een tweede plaats. De hele wedstrijd hield van de Ven de leidende dame in het vizier maar tot een aanval kwam het niet meer. Nancy kwam als tweede over de finish en pakte hiermee belangrijke punten voor in het kampioenschap.

Over twee weken staat de volgende wedstrijd van het wereldkampioenschap op het programma in het Zwitserse Frauenfeld.

Daguitslag WMX Sardinie:
1 Daniela Guillen 47 Pnt
2 Lotte Van Drunen 45 Pnt
3 Courtney Duncan 38 Pnt
4 Britt Jans Beken 30 Pnt
5 Shana van der Vlist 29 Pnt
9 Nancy van de Ven 22 Pnt

Fotocredits – KDW Pictures

Start typing and press Enter to search