Opnieuw tegenslag voor Nancy van de Ven in het WK Dames in Zwitserland

Nancy van de Ven van het Ceres71 Yamaha team heeft tijdens de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap dames in het Zwitserse Frauenfeld opnieuw een tegenslag te verwerken gehad. In de eerste manche reed van de Ven in de kopgroep totdat ze met een mechanisch probleem de wedstrijd moest verlaten en opnieuw niet tot scoren kwam. In de tweede manche reed ze een sterke wedstrijd en werd derde.

Na haar nulscore tijdens de eerste wedstrijd in Sardinie was Nancy er alles aan gelegen om in Zwitserland hoog te scoren. Ze begon op zaterdag sterk aan het weekend. In de tijdtraining zette ze een vijfde tijd op de klok en zat met haar tijd in dezelfde seconde als de snelste. Omdat de tijdtraining normaal niet haar sterkste punt is, keek ze met een goed gevoel terug op deze sessie en was er klaar voor om er in de eerste manche tegenaan te gaan.

Toen het starthek in de eerste manche viel, kwam ze goed weg en nam de leiding in de wedstrijd in handen. In de beginfase hield ze goed stand in de kopgroep en was aan een sterke wedstrijd bezig totdat ze af te rekenen kreeg met mechanische pech waardoor ze noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

Door de tegenslag op zaterdag was Nancy er opgebrand om in de tweede manche op maandag iets recht te zetten. Ze pakte opnieuw een hele goede start en zat wederom gelijk in de kopgroep. In de beginfase hield ze de leidende dame goed onder druk maar ook zelf stond ze onder druk. Nancy moest gedurende de wedstrijd de tweede plaats afstaan en viel terug naar een derde plaats. In het resterende deel van de wedstrijd deed ze er alles aan om de tweede plaats terug te pakken maar dit lukte niet waardoor ze op een derde plaats over de finish kwam.

Omdat Nancy in de eerste manche niet tot scoren was gekomen, eindigde ze in het dagklassement op een elfde plaats. In de tussenstand van het wereldkampioenschap bezet ze na twee wedstrijden de negende plaats. De volgende wedstrijd van het wereldkampioenschap is op 6 en 7 mei in Spanje.

Daguitslag WMX Zwitserland:
1 Courtney Duncan. 47 Pnt
2 Lotte Van Drunen 41 Pnt
3 Daniela Guillen 38 Pnt
4 Kiara Fontanesi 38 Pnt
5 Charli Cannon 31 Pnt
11 Nancy van de Ven 20 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap dames:
1 Lotte van Drunen 86 Pnt
2 Courtney Duncan 85 Pnt
3 Daniela Guillen 85 Pnt
4 Kiara Fontanesi 61 Pnt
5 Charli Cannon 58 Pnt
9 Nancy van de Ven 42 Pnt

Start typing and press Enter to search