Nancy van de Ven eerste leidster in het Italiaans Kampioenschap Dames

Nancy van de Ven van Ghidinelli Racing heeft de eerste wedstrijd van het Italiaans Kampioenschap Dames in Castellarano weten te winnen. De dame uit Vlissingen pakte de eindzege met een tweede en eerste plaats in de manches en is hiermee de eerste leidster in het kampioenschap.

‘’Het was een moeilijke baan, ook om de goede lijnen te vinden. Op zaterdag lukte dit niet goed maar vandaag had ik die wel te pakken. Het was met temperaturen van veertig graden op zaterdag en 35 graden op zondag bijzonder warm hier,’’ vertelt van de Ven.

In de eerste manche kwam Nancy vanaf een vierde plaats terug naar de tweede plaats. Vervolgens begon ze in te lopen op Kiara Fontanesi maar kwam tot op 2,9 sec en moest genoegen nemen met een tweede plaats.

De start van de tweede manche was beter en dit keer zat ze gelijk achter Fontanesi op een tweede plaats. De hele manche zat ze aan het achterwiel totdat Nancy hinder ondervond bij het passeren van een achterblijver waardoor ze vijf tot zes seconden verloor. Maar liefst drie keer reed van de Ven het gat dicht tot aan Fontanesi. ‘’Ik ging de laatste ronde in met een achterstand van vijf seconden. Ik heb alles gegeven en wist haar in de laatste bocht te passeren en de manche te winnen.’’

Met een 2-1 in de manches won Nancy het dagklassement en staat nu aan de leiding in de tussenstand.

Daguitslag Italiaans Kampioenschap Castellarano:
1 Nancy van de Ven 2-1
2 Kiara Fontanesi 1-2
3 Francesca Nocera 3-3

Start typing and press Enter to search