Blessures Nancy van de Ven erger dan verwacht

Nancy van de Ven is aan het herstellen van haar blessures, die ze eerder dit jaar in de Franse Grand Prix heeft opgelopen. In eerste instantie ging het om een scheen en kuitbeenbreuk maar ondertussen is duidelijk geworden dat de situatie toch veel erger is dan in eerste instantie is geconstateerd.

Al snel na haar valpartij is Nancy aan haar been geopereerd en hier is ze nu van aan het herstellen. Het scheen en kuitbeen zijn weer naar elkaar aan het groeien en volgens de dokter ligt dit allemaal op schema. Ze mag rustig aan lopen en op lichte intensiteit oefeningen doen maar absoluut nog niet belasten.

Uiteindelijk begon haar knie meer pijn te doen dan haar scheen en kuitbeen. Nancy is hiermee naar de dokter gegaan en hierbij werd duidelijk dat haar kruisband en meniscus gemaakt zullen moeten worden en dat ze haar kraakbeen hersteld moet worden. Ook is geconstateerd dat ze artrose heeft in haar knie waarbij het slijtage proces al begonnen is. Omdat Nancy momenteel een pin in haar scheenbeen heeft, kan ze nog niet aan haar knie geopereerd worden. Dit kan pas wanneer de pin weer uit haar been is en dit zal zeker meer dan acht maanden duren.

Ook zijn er in haar schouder bandjes kapot en is haar kapsel kapot. Daarbij is er ook een bandje afgescheurd en deze zal niet meer terug aan groeien. Dit betekent dat haar sleutelbeen nu omhoog staat. Gelukkig wordt de pijn aan haar schouder wel minder en zal uiteindelijk volledig weg gaan.

Na de valpartij heeft Nancy ook haar vinger op twee plaatsen gebroken. De medical crew legde haar op haar vinger op de brancard. Omdat ze met haar crosskleding op het gladde plastic van de brancard lag, schoof ze alle kanten op. Toen Nancy aan gaf dat ze pijn had, trok iemand van de medical crew haar vinger er onderuit en deze is toen op twee plaatsen gebroken. Hier groeit nu littekenweefsel omheen waardoor ze haar vinger momenteel moeilijk kan buigen.

Als dit nog niet alles is, is het haar onlangs ook in de onderrug geschoten. Door een aangeboren afwijking puilt er iets op de zenuwbaan in haar rug. Tijdens het uitvoeren van een oefening om haar been weer sterk te maken, schoot het haar in de rug wat voor Nancy een nieuwe tegenslag is.

Commentaar Nancy Van de Ven: ‘’Het zijn mijn been, knie, schouder, vinger en rug die voor problemen zorgen. Momenteel ben ik eigenlijk één grote puinhoop. Het zal lang gaan duren voordat het allemaal hersteld is en daarom zal ik dit jaar dan ook niet meer aan de start kunnen komen in de wedstrijden. De volledige focus ligt nu op het herstel en daarna kijken we verder!’’

Start typing and press Enter to search