Nancy van de Ven laat goede snelheid zien in GP van Spanje maar komt niet verder dan achtste plaats

Nancy van de Ven van het Ceres71 Yamaha team heeft een moeilijke derde wedstrijd van het wereldkampioenschap dames in het Spaanse Arroyomolinos gekend. Van de Ven liet zien dat ze de snelheid had maar valpartijen in beide manches zorgden ervoor dat ze niet verder kwam dan een achtste plaats in het dagklassement.

Het was warm in Spanje en dit zorgde ervoor dat het circuit er hard bij lag. Door het sproeien ontstonden er al snel lange, diepe sporen, wat de baan verraderlijk maakte. Nancy begon overtuigend aan de dag door in de vrije training de snelste tijd op de klok te zetten. Ook in de tijdtraining wist ze een scherpe tijd op de klok te zetten en kwam opnieuw dichtbij de snelste tijd. Van de Ven sloot de sessie af als tweede en keek met vertrouwen uit naar de eerste manche.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat ze als leider aan de wedstrijd kon beginnen. Van de Ven begon gemotiveerd aan de wedstrijd maar kwam in de beginfase ten val en werd teruggeslagen naar een zevende plaats. Ze ging terug in de achtervolging en wist al snel de vijfde plaats in handen te nemen totdat ze opnieuw ten val kwam. Het was een serieuze klap waarbij ze een leverstoot kreeg. Na deze valpartij had ze het moeilijk om terug in het ritme te komen waardoor er niet meer in zat dan een twaalfde plaats. Omdat van de Ven bang was dat ze inwendig iets mankeerde, heeft ze zich bij de EHBO post laten onderzoeken maar gelukkig was alles goed en kon ze op zondag van start gaan in de tweede manche.

Net als op zaterdag wist van de Ven ook in deze manche kopstart te pakken. Echter kreeg ze al snel last van opgepompte armen omdat ze te verkrampt reed. Omdat het rijden niet lekker ging, kwam ze ook nog een keer ten val waardoor ze genoegen moest nemen met een zesde plaats.

In het dagklassement eindigde Nancy op een achtste plaats en in de tussenstand bezet ze na drie wedstrijden de negende plaats. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in het Franse Villars Sous Ecot.

Daguitslag WK Dames Spanje:
1 Courtney Duncan 50 Pnt
2 Lynn Valk 40 Pnt
3 Daniela Guillen 40 Pnt
4 Charli Cannon 31 Pnt
5 Lotte van Drunen 30 Pnt
8 Nancy van de Ven 24 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap Dames:
1 Courtney Duncan 135 Pnt
2 Daniela Guillen 125 Pnt
3 Lotte van Drunen 116 Pnt
4 Lynn Valk 98 Pnt
5 Charli Cannon 89 Pnt
9 Nancy van de Ven 66 Pnt

Start typing and press Enter to search