Nancy van de Ven wereldkampioen dames

Nancy van de Ven van het Ceres71 Yamaha team is in het Turkse Afyonkarahisar wereldkampioen dames geworden. Van de Ven reed twee bekeken manches en nam geen enkel risico. Na de tweede manche was het raak en was haar doel die ze al vele jaren na jaagt waarheid geworden.

Met een voorsprong van 25 punten begon Nancy aan de laatste twee manches van het seizoen. Ze had zichzelf als doel gesteld om haar eigen wedstrijd te rijden en enkel voor het kampioenschap te rijden.

Een matige start in de eerste manche zorgde ervoor dat Nancy in het pak zat. Er gebeurde in de beginfase veel om haar heen. Nancy bleef rustig en kwam gedurende de wedstrijd steeds iets verder terug naar voren. Een zesde plaats was haar deel waardoor ze met een voorsprong van 20 punten aan de tweede manche kon beginnen.

In de tweede manche nam Nancy een betere start. Een aantal ronden reed ze goed mee om vervolgens gas terug te nemen. Ze nam geen enkel risico meer en reed de wedstrijd uit op een achtste plaats. Dit was ruim voldoende om de titel in de wacht te slepen.

Commentaar Nancy van de Ven: ‘’Ik heb de laatste jaren veel meegemaakt. Ik ben er vaak dicht bij geweest maar kon de titel nooit pakken. Het was moeilijk om mezelf telkens weer bij elkaar te rapen en opnieuw voor de titel te gaan. Dit jaar is het gelukt en het is een droom die uit is gekomen. Het doel is bereikt en ik denk dat ik volgend jaar meer vrij uit kan rijden dan in het verleden het geval was omdat de druk van de titel nu van mijn schouders is.’’

Start typing and press Enter to search