Nancy van de Ven doet hele goede zaken in het WK Dames in Spanje

Nancy van de Ven van het Ceres71 Yamaha team heeft tijdens de voorlaatste wedstrijd van het wereldkampioenschap dames in het Spaanse Arroyomolinos goede zaken gedaan in de strijd om de wereldtitel. Van de Ven wist met een tweede en een derde plaats in de manches derde te worden in het dagklassement en liep hiermee dertien punten uit op haar naaste concurrente.

Het was bloedheet in Spanje en met temperaturen boven de dertig graden was het zwaar. Ook was het circuit niet makkelijk want veel harde sporen zorgden ervoor dat het erg verraderlijk was.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, was het van de Ven die kopstart wist te pakken en het deelnemersveld aanvoerde door de eerste bocht. Van de Ven zette een hoog tempo in en wist de koppositie ronde na ronde in handen te houden. In het tweede deel van de wedstrijd moest ze de eerste plaats afstaan en wist ze als tweede over de finish te komen. Dit was een mooi resultaat voor Nancy omdat ze hiermee maar liefst negen punten uitliep op de tweede dame in de tussenstand.

Met een voorsprong van 21 punten begon van de Ven aan de tweede manche. Ditmaal was er na de start meer werk aan de winkel. Rond de vijfde plaats kwam ze uit de start en moest naar voren zien te komen. Nancy nam absoluut geen risico’s en bouwde haar wedstrijd rustig op. Op een vierde plaats rijdend begon ze de druk op te voeren bij de derde dame. Pas in de slotfase wist ze deze positie over te nemen en hield dit vast tot aan de finish. Hiermee pakte ze nog eens vier punten op de tweede dame in het kampioenschap waardoor haar voorsprong nu 25 punten bedraagt.

Commentaar Nancy van de Ven: ‘’In de eerste manche was het rijden wat stijfjes maar ik was tevreden met een tweede plaats omdat ik hiermee flink uitliep in de tussenstand. In de tweede manche heb ik helemaal geen risico’s genomen. Het circuit was zeer verraderlijk waarop een fout snel was gemaakt. Voor mij telt de wereldtitel en daarom heb ik er een bekeken derde plaats uit gehaald.’’

Het wereldkampioenschap dames wordt in het weekend van 3 en 4 september beslist in Turkije.

Daguitslag WK Dames Spanje:
1 Courtney Duncan 47 Pnt
2 Daniela Guillen 45 Pnt
3 Nancy van de Ven 42 Pnt
4 Larissa Papenmeier 36 Pnt
5 Sara Andersen 30 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap dames:
1 Nancy van de Ven 173 Pnt
2 Lynn Valk 148 Pnt
3 Shana van der Vlist 135 Pnt
4 Larissa Papenmeier 132 Pnt
5 Amandine Verstappen 102 Pnt

Start typing and press Enter to search