Nancy van de Ven pakt de tweede plaats in de eindstand van het WK Dames

Nancy van de Ven van het Ceres71 Yamaha team heeft het wereldkampioenschap dames op sterke wijze af weten te sluiten. Op het technische circuit van Arco di Trento waren de kansen van Nancy klein om nog tweede te kunnen worden in de eindstand. Toch is het haar gelukt en wist ze met een tweede en derde plaats in de manches derde te worden in het dagklassement, waarmee ze de tweede plaats in de eindstand veilig stelde.

In de eerste manche kwam van de Ven niet goed uit de start en moest van buiten de top vijf terug naar voren zien te komen. Van de Ven had een goed ritme in handen en werkte zich op naar een tweede plaats. Gedurende de wedstrijd wist ze de aanvallen van Courtney Duncan af te slaan en kwam op een sterke tweede plaats over de finish.

Ook in de tweede manche kwam van de Ven niet goed weg bij de start en kwam ditmaal rond de tiende plaats door de eerste bocht. Tijdens de wedstrijd werkte ze zich terug op naar een derde plaats en verzekerde zich hiermee van een derde plaats in het dagklassement en pakte hiermee haar 28ste podiumplaats uit haar carrière. Met dit goede resultaat is ze in de eindstand van het wereldkampioenschap op een mooie tweede plaats geëindigd.

“Ik begon dit jaar met veel druk op mijzelf aan het kampioenschap. Zoals iedereen hier, wilde ik winnen en wanneer je zoals ik er een aantal keren heel dichtbij bent geweest, dan wil je het meer en meer. Ik heb eraan mogen proeven. Ik kwam met veel punten achterstand op de tweede dame in de tussenstand naar deze wedstrijd en ik had niet verwacht dat ik met een tweede plaats in de eindstand hier weg zou gaan. Maar we hebben het gedaan en dat is heel mooi zodat we het moeilijke seizoen op een positieve manier hebben kunnen afsluiten.’’

Daguitslag WMX Arco di Trento:
1 Larissa Papenmeier 47 Pnt
2 Courtney Duncan 45 Pnt
3 Nancy van de Ven 42 Pnt
4 Lynn Valk 34 Pnt
5 Amandine Verstappen 31 Pnt

Eindstand wereldkampioenschap dames:
1 Courtney Duncan 268 Pnt
2 Nancy van de Ven 237 Pnt
3 Kiara Fontanesi 227 Pnt
4 Larissa Papenmeier 214 Pnt
5 Shana van der Vlist 197 Pnt

Start typing and press Enter to search