Nancy van de Ven vierde in Grand Prix Dames in Lommel

Nancy van de Ven van het Ceres71 Yamaha team is in de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap dames in het Belgische Lommel vierde geworden. Van de Ven scoorde met tweemaal een vierde plaats in de manches constant maar kende niet de wedstrijd waarop ze op voorhand had gehoopt.

Het was de eerste keer dat Nancy op het zandcircuit van Lommel een wedstrijd om het wereldkampioenschap dames reed. Ze was uitermate gemotiveerd om na de moeilijke wedstrijd in Loket, iets recht te zetten. In zowel de vrije training als de tijdtraining was ze het snelste en begon met vertrouwen aan de voorbereiding op de eerste manche.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam Nancy net niet snel genoeg weg waardoor ze op het startveld werd ingesloten en pas rond de tiende plaats door de eerste bocht kwam. Van de Ven begon aan een opmars maar het tempo lag niet hoog genoeg waardoor ze niet verder kwam dan een vierde plaats.

De start van de tweede manche was vele malen beter en al snel wist ze de tweede plaats in handen te nemen. ‘’Ik werd gepasseerd en was in strijd om de derde plaats maar omdat het rijden stijf en niet vloeiend ging, had ik in de laatste twee ronden geen energie meer en eindigde ik opnieuw als vierde. Dit zijn niet de plaatsen waar ik voor wil vechten en het meest frustrerende is dat ik weet dat ik veel beter kan dan dit. Ik ga me nu herpakken en me concentreren dat ik de snelheid van in het begin van het seizoen terug krijg,’’ vertelt Nancy.

Met tweemaal een vierde plaats eindigde Nancy ook in het dagklassement op een vierde plaats. Dit is ook haar positie in de tussenstand om het wereldkampioenschap maar ze staat slechts 15 punten achter op de leidende dame. Op zaterdag 4 september gaat het kampioenschap verder in Turkije.

Daguitslag WK Dames Lommel:
1 Shana van der Vlist 47 Pnt
2 Kiara Fontanesi 42 Pnt
3 Lynn Valk 40 Pnt
4 Nancy van de Ven 36 Pnt
5 Courtney Duncan 35 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap dames:
1 Shana van der Vlist 87 Pnt
2 Courtney Duncan 85 Pnt
3 Lynn Valk 72 Pnt
4 Nancy van de Ven 70 Pnt
5 Kiara Fontanesi 70 Pnt

Start typing and press Enter to search