Nancy van de Ven net naast het podium in eerste WK Dames in Loket

Nancy van de Ven is in de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap dames in Loket, Tsjechië net naast het podium geëindigd. Van de Ven moest in beide manches een grote inhaalrace rijden en wist de schade met een vijfde en een derde plaats in de manches goed te beperken.

Gemotiveerd begon Nancy aan de dag in Loket en het gevoel op de baan was gelijk goed. Ze zette in de kwalificatie een vierde tijd op de klok en keek uit naar de manches die komen gingen.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, reageerde ze goed maar op het lange rechte stuk werd haar de pas afgesneden waardoor ze plaatsen verloor en pas rond de twintigste plaats aan de wedstrijd kon beginnen. ‘’Na de slechte start ging het rijden niet zoals ik dat wilde waardoor het niet mee viel om plaatsen winst te boeken. Ik wist er uiteindelijk nog een vijfde plaats uit te halen maar dit was niet het resultaat waar ik voor ging,’ vertelt Nancy.

Gemotiveerd stond ze achter het starthek voor de tweede manche maar eigenlijk gebeurde nu hetzelfde als in de eerste manche het geval was. ‘’Ik begon vanaf de vijftiende plaats aan een opmars naar voren en wist terug te komen naar een derde plaats. Ik miste hiermee net het podium. Deze week zullen we een aantal aanpassingen door gaan voeren en hopelijk kunnen we dan in Lommel mee gaan strijden voor de plaatsen waar ik hoor.’’

Met een 5-3 in de manches eindigde Nancy op een vierde plaats in het dagklassement. Aankomende zaterdag staat de tweede wedstrijd van het wereldkampioenschap op het programma in het Belgische Lommel.

Daguitslag WK Dames Loket:
1 Courtney Duncan 50 Pnt
2 Shana van der Vlist 40 Pnt
3 Larissa Papenmeijer 36 Pnt
4 Nancy van de Ven 36 Pnt
5 Amandine Verstappen 33 Pnt

Start typing and press Enter to search