Nancy van de Ven mist wereldtitel dames op een haar

Nancy van de Ven van Ghidinelli Racing heeft de wereldtitel bij de dames op een haar na gemist. Tijdens de laatste wedstrijd in het Italiaanse Arco di Trento was van de Ven zeer sterk maar omdat ze bij de start van de eerste manche betrokken raakte bij een valpartij, kwam ze in deze manche niet verder dan een vijfde plaats. In de tweede manche kwam ze wel als winnares over de finish maar helaas was dit niet voldoende om de wereldtitel binnen te halen. Van de Ven en haar concurrente Courtney Duncan sloten het kampioenschap af op hetzelfde aantal punten maar omdat Duncan meer overwinningen heeft behaald, ging de titel naar haar en moest van de Ven genoegen nemen met een tweede plaats.

Met een voorsprong van vier punten reisde van de Ven af naar de laatste wedstrijd van het seizoen in Italie. Ze was goed in vorm en was er klaar voor om de strijd met de concurrentie aan te gaan. In de tijdtraining zaten de snelste dames dicht bij elkaar. Nancy kwam uit op een derde tijd en begon met een goed gevoel aan de voorbereiding op de eerste manche.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam Nancy goed weg maar in de tweede bocht raakte ze betrokken bij een valpartij waardoor ze helemaal als laatste aan de wedstrijd moest beginnen. Ze vocht zich door het veld naar voren maar haar inhaalrace strandde op een vijfde plaats waardoor ze de leiding in de tussenstand kwijt was en tegen een achterstand aan keek van vijf punten.

In de tweede manche ging van de Ven ervoor. Ze pakte kopstart en dook als leidster de eerste bocht in. Gelijk zette ze een hoog tempo in en wist de achtervolgende dames van zich af te houden. Van de Ven won de manche maar helaas was dit niet voldoende voor de wereldtitel.

Commentaar Nancy van de Ven: ‘’De valpartij bij de start van de eerste manche en een aantal kleine foutjes gedurende het seizoen hebben mij de wereldtitel gekost. Er voelt niets slechter dan de wereldtitel te verliezen met een gelijk aantal punten.’’

Met een 5-1 in de manches eindigde van de Ven op een tweede plaats in het dagklassement en is in de eindstand om het wereldkampioenschap op een tweede plaats geëindigd. Voor van de Ven zit het seizoen er nu op en zal nu een aantal weken rust nemen voordat ze aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen zal beginnen!

Daguitslag WMX Arco di Trento:
1 Courtney Duncan 45 Pnt
2 Nancy van de Ven 41 Pnt
3 Larissa Papenmeier 40 Pnt
4 Kiara Fontanesi 37 Pnt
5 Lynn Valk 36 Pnt

Eindstand wereldkampioenschap dames:
1 Courtney Duncan 207 Pnt
2 Nancy van de Ven 207 Pnt
3 Larissa Papenmeier 200 Pnt
4 Kiara Fontanesi 193 Pnt
5 Lynn Valk 164 Pnt

Start typing and press Enter to search