Nancy van de Ven mist nipt Grand Prix podium in Engeland

Nancy van de Ven van Ghidinelli Racing heeft bij de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap dames in het Britse Matterley Basin nipt het podium gemist.

Van de Ven had een goede snelheid maar kleine foutjes zorgden ervoor dat ze uiteindelijk vierde werd.

Door de vele regenval en de enorme wind was het zaterdagprogramma flink ingekort. Ondanks het moeilijke en modderige circuit voelde Nancy zich goed thuis op de baan en begon sterk door in de tijdtraining de pole position te veroveren.

In de eerste manche pakte ze een goede start en kwam in de kopgroep uit de eerste bocht. In de beginfase stootte ze door naar de koppositie en sloeg een klein gaatje maar in de moeilijke omstandigheden maakte ze een fout waardoor Duncan haar passeerde. Van de Ven ging gelijk terug in de aanval maar kwam ten val op de triple en verloor veel tijd. Later in de manche kwam ze nogmaals ten val en moest hierdoor genoegen nemen met een vijfde plaats.

Gebrand op een beter resultaat ging ze in de tweede manche van start. Ze pakte een goede start en was gelijk in strijd verwikkeld om de eerste plaats. Van de Ven hield Duncan flink onder druk totdat ze de controle over de motor verloor en viel. Nancy verloor hierbij kostbare tijd en plaatsen maar herstelde zich goed in het resterende deel van de wedstrijd en werd derde.

Met een 5-3 in de manches miste ze nipt het podium en werd vierde! Aankomend weekend staat Valkenswaard op het programma.

Start typing and press Enter to search