Nancy van de Ven boekt manchezege in Internationale damescross in Frankrijk

Nancy van de Ven van het No Fear Yamaha team heeft bij een internationale dameswedstrijd in het Franse Champ Le Duc een manchezege weten te boeken.

Hier namen verschillende snelle dames aan deel waaronder Larissa Papenmeijer, Amandine Verstappen en Nicky van Wordragen. Van de Ven wist na een sterke opening de eerste manche te winnen maar kreeg ook te kampen met een mechanisch probleem. Helaas kon het euvel niet verholpen worden waardoor ze al vroeg in de tweede manche de wedstrijd moest verlaten.

Nancy gaf in de vrije en tijdtraining gelijk haar visitekaartje af. Ze ging in een hoog tempo rond over de baan en wist in beide sessies de snelste tijd op de klok te zetten met een ruim verschil op de tweede dame. In de vrije training was ze 2.4 sec sneller en in de tijdtraining 1.4 sec.

Ook de eerste manche begon voortvarend want ze nam kopstart en zette een straf tempo in. Gelijk wist ze een gat te slaan op de achtervolgende dames en er leek geen vuiltje aan de lucht. Na een aantal ronden kreeg ze af te rekenen met een mechanisch probleem. Ondanks dit kon ze het tempo hoog genoeg houden om de manche winnend af te sluiten.

Omdat Nancy maar 1 motor bij zich had, werd er geprobeerd om het euvel te verhelpen voor de tweede manche. Echter net na het vallen van het starthek merkte ze dat het probleem nog steeds aanwezig was waardoor ze besloot om geen risico’s te nemen en de wedstrijd te verlaten.

In de komende weken zet van de Ven haar voorbereiding op de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap dames in Loket, Tsjechie verder. Deze wedstrijd wordt verreden in het weekend van 27 en 28 juli.

Start typing and press Enter to search