Nancy van de Ven tweede in eerste WMX Grand Prix in Valkenswaard

Nancy van de Ven van het No Fear Yamaha team is in de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap dames in Valkenswaard op een tweede plaats geëindigd.

De dame uit Vlissingen kende een moeizame eerste manche waarin ze niet verder kwam dan een vierde plaats maar sloeg keihard terug in de tweede manche door als winnares over de finish te komen.

Na een goede voorbereiding begon ze met vertrouwen aan de trainingen op zaterdag. De snelheid zat er goed in en ze wist in de tijdtraining een tweede tijd neer te zetten. Echter toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam ze niet goed weg en tot overmaat van ramp kwam ze ook nog ten val in de beginfase. Nancy moest vanaf een dertiende plaats terug naar voren zien te komen en dit verliep moeizaam. Ze kon niet lekker in haar ritme komen en het inhalen ging niet snel genoeg. Van de Ven gaf de strijd niet op en wist er toch nog een vierde plaats uit te halen waarmee ze de schade nog enigszins beperkt wist te houden.

Na haar teleurstelling van in de eerste manche begon van de Ven uiterst gedreven aan de tweede manche. Ditmaal zat ze er beter bij en ging gelijk in de aanval op de kopgroep. Het duurde niet lang voordat ze aan kwam op een tweede plaats en de druk op begon te voeren bij Courtney Duncan. Ze sloop naar het achterwiel toe en wachtte op een moment dat ze de koppositie over kon nemen. Met nog een aantal ronden te gaan kwam Duncan zwaar ten val waardoor Nancy de koppositie over kon nemen. In de rest van de manche heeft ze geen onnodige risico’s meer genomen en won de manche.

Commentaar  Nancy van de Ven: ‘’In de eerste manche liep het niet. Ik heb alles geprobeerd maar het wilde absoluut niet lukken. Na de finish wilde ik dat de tweede manche gelijk erna verreden zou worden of dat ik het nog een keer over mocht doen. Ik wilde het in de tweede manche op zondag goed maken en dit heb ik gedaan. In de winter gingen alle trainingen lekker en gelukkig heb ik dit in de tweede manche kunnen laten zien. Wel baal ik dat ik de dagzege heb gemist door de slechte eerste manche maar van de andere kant heb ik wel twee keer constant gescoord en sta ik slechts 1 punt achter op de leidende dame.’’

Met een 4-1 in de manches miste ze de dagzege op een punt en moest genoegen nemen met een tweede plaats. De volgende wedstrijd om het wereldkampioenschap wordt verreden op 19 mei in het Portugese Agueda.

Daguitslag WMX Valkenswaard:
1 Amandine Verstappen 44 Pnt
2 Nancy van de Ven 43 Pnt
3 Larissa Papenmeijer 40 Pnt
4 Courtney Duncan 39 Pnt
5 Shana van der Vlist 34 Pnt

Start typing and press Enter to search