Nancy van Ven mist wereldtitel bij de dames

Het is Nancy van de Ven van het No Fear Yamaha team niet gelukt om de wereldtitel bij de dames in de wacht te slepen. Van de Ven kwam sterk voor de dag op het harde, technische circuit van Imola maar had aan een eerste en een tweede plaats niet voldoende om haar eerste wereldtitel te pakken.

Met een achterstand van acht punten op Kiara Fontanesi reisde van de Ven af naar Imola. Dit was opnieuw een circuit dat was aangelegd op een wegrace circuit. Vol zelfvertrouwen begon ze aan het weekend en had in de training een fijn gevoel op de baan. 

Toen het starthek in de eerste manche viel kwam van de Ven goed weg en wist gelijk in de eerste bocht de koppositie in handen te nemen. Ze zette een hoog tempo in en wist binnen twee ronden een voorsprong van meer dan vijf seconden op te bouwen. Van de Ven werkte een goede wedstrijd af en ondanks dat de tweede en derde dame dichterbij kwamen, controleerde ze de wedstrijd en won. Met deze zege verkleinde ze haar achterstand naar vijf punten waardoor er dus nog van alles mogelijk was.

In de tweede manche was het erop of eronder voor Van de Ven. Ze startte opnieuw in de kopgroep en kreeg al vrij snel de tweede plaats in handen. Ze begon te jagen op de leidende Kiara Fontanesi. Verschillende keren kwam ze er heel dichtbij maar foutjes of achterblijvers zorgden ervoor dat het niet tot een echte aanval kwam. Nancy bleef vechten tot aan de finish maar kon er helaas niet meer uithalen dan een tweede plaats.

Met een 1-2 in de manches miste van de Ven ook net de dagzege en werd nu tweede, wat ook haar resultaat is in de eindstand van het wereldkampioenschap.

Start typing and press Enter to search