Nancy van de Ven tweede in thuis GP in Assen

Nancy van de Ven van het No Fear Yamaha team is in haar thuis Grand Prix in Assen op een tweede plaats geeindigd.

Van de Ven was super snel in de eerste manche maar helaas miste ze haar kans om te winnen door twee valpartijen en kwam teleurgesteld als derde over de finish. In de tweede manche kwam ze van rond de tiende plaats sterk terug naar voren maar op het moment dat ze aan kwam op een tweede plaats was de tijd tekort om de leidende dame nog te passeren waardoor ze genoegen moest nemen met een tweede plaats.

Het aangelegde circuit van Assen lag er in de tijdtraining helemaal vlak bij waardoor het moeilijk was om echt het verschil te maken. Nancy had al snel een goed ritme in handen en wist de training op een nette derde plaats af te sluiten. Het gevoel was goed en met vertrouwen begon ze aan haar voorbereiding op de eerste manche.

In de eerste manche kwam ze matig weg bij de start maar al snel had ze een goed ritme

in handen en begon te jagen op de drie dames die voor haar reden. Ze voerde druk op bij Steffi Laier maar net toen ze aan het achterwiel kwam, sprong ze op hoge snelheid in de kant en kwam zwaar ten val. Snel sprong ze terug op haar Yamaha en hield de schade beperkt. Ze ging opnieuw op jacht naar de leidende dames en met rondetijden die veel sneller waren dan haar voorgangers wist ze het gat te dichten. Met nog twee ronden te gaan nam ze de tweede plaats over maar tijdens dit gevecht kwam ze opnieuw ten val waardoor haar kansen op de overwinning in rook opgingen. Nancy reed de wedstrijd uit op een derde plaats maar was vastbesloten om in de tweede manche op zondag voor de winst te gaan.

Gebrand op een goede start stond ze achter het starthek. Echter toen het hek viel werd ze gelijk afgesneden door Kiara Fontanesi waardoor ze pas rond de tiende plaats door de eerste bocht kwam. Het circuit was opnieuw snel maar van de Ven vocht zich gedurende de wedstrijd terug naar voren. Met nog twee ronden te gaan, nam ze de tweede plaats in handen maar helaas was het gat tot aan de leidende dame net iets te groot waardoor ze genoegen moest nemen met een tweede plaats.

Met een 3-2 in de manches werd Nancy tweede in het dagklassement. In de strijd om de wereldtitel staat ze acht punten achter op Kiara Fontanesi, die het wereldkampioenschap aanvoert. Over twee weken valt de beslissing in het Italiaanse Imola.

Klik op de volgende link voor een reactie van Nancy na de wedstrijd in Assen:
https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/108202/Breuk-in-been-Van-de-Ven-nog-altijd-niet-hersteld

Daguitslag WK Dames Assen:
1 Kiara Fontanesi 50 Pnt
2 Nancy van de Ven 42 Pnt
3 Stephanie Laier 40 Pnt
4 Amandine Verstappen 38 Pnt
5 Larissa Papenmeijer 30 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap dames:
1 Kiara Fontanesi 213 Pnt
2 Nancy van de Ven 205 Pnt
3 Larissa Papenmeijer 191 Pnt
4 Courtney Duncan 184 Pnt
5 Steffi Laier 152 Pnt

Start typing and press Enter to search