Nancy van de Ven wint Grand Prix dames in Italie

Nancy van de Ven van het No Fear Yamaha team heeft de vierde wedstrijd van het wereldkampioenschap dames in het Italiaanse Ottobiano weten te winnen.

Van de Ven streed in de eerste manche goed mee om de zege maar kon het verschil net niet maken en finishte als derde. In de tweede manche wist ze na een matige start hard terug naar voren te komen en de manche winnend af te sluiten.

Na een moeilijke start van het seizoen door haar zware beenblessure, had van de Ven eindelijk weer een goed gevoel tijdens het rijden. Ondanks dat dit nog niet helemaal te zien was aan haar vijfde tijd in de tijdtraining, verliet ze het circuit met vertrouwen en begon zich voor te bereiden op de eerste manche.

In de eerste manche koos ze voor een positie aan de binnenzijde achter het starthek. Ze kwam niet heel goed weg maar in de eerste paar bochten maakte ze veel plaatsen goed en stootte door naar de kopgroep. Al snel had ze de derde plaats in handen en begon druk te zetten op de twee leidende dames. Nancy probeerde van alles om een plaats te vinden waar ze in kon halen maar vond deze niet. Dit had tot gevolg dat ze zelf in de slotfase werd gepasseerd maar ook Nancy maakte een positie goed en kwam moegestreden op een derde plaats over de finish.

Gezien het feit dat ze in de eerste manche een aantal keren de snelste rondetijd neer had weten te zetten, ging ze er in de tweede manche voor om de manche te winnen. Haar start was ditmaal een stuk minder goed en pas rond de tiende plaats kwam ze door de eerste bocht. Gelijk begon ze plaatsen winst te boeken en wist in het begin van de tweede ronde de tweede plaats over te nemen. Vervolgens begon ze druk uit te oefenen op de leidende dame. Na een aantal ronden was het zover en wist Nancy met een mooie inhaalmanoeuvre de koppositie over te nemen. Alles gevend wist ze een gaatje te slaan en reed onbedreigd naar de zege.

Met een 3-1 in de manches pakte Nancy haar eerste Grand Prix zege van dit seizoen. In de tussenstand om het wereldkampioenschap is ze opgeklommen naar een tweede plaats en heeft een achterstand van 21 punten op de leidende dame. In de komende weken zal Nancy zich voor gaan bereiden op de Nederlandse Grand Prix in Assen op 15 en 16 september.

Daguitslag Grand Prix dames in Italie:
1 Nancy van de Ven 45 Pnt
2 Kiara Fontanesi 45 Pnt
3 Courtney Duncan 44 Pnt
4 Larissa Papenmeijer 36 Pnt
5 Shana van der Vlist 31 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap dames:
1 Courtney Duncan 184 Pnt
2 Nancy van de Ven 163 Pnt
3 Kiara Fontanesi 163 Pnt
4 Larissa Papenmeijer 161 Pnt
5 Steffi Laier 112 Pnt

Start typing and press Enter to search