Scheen en kuitbeen breuk voor Nancy van de Ven

Yamaha-rijdster Nancy van de Ven is vanochtend tijdens een training in Spanje ten val gekomen en heeft hierbij een dubbele beenbreuk opgelopen.

Bij het oprijden van een gesproeide afstap, gleed haar achterwiel weg waardoor ze de controle over de motor verloor. Van de Ven maakte zich in de lucht los van de motor maar haalde de afstap niet en kwam hierdoor hard met haar been in aanraking met de grond.

Bij de valpartij heeft Nancy haar scheen en kuitbeen gebroken. Daarbij komt ook nog dat het bij haar scheenbeen om een open beenbreuk gaat. Nancy zal vanavond al aan haar been worden geopereerd waarbij er een pin ingezet gaat worden.

Commentaar Nancy van de Ven: ‘’Veel mensen zeggen hier dat het beter nu kan gebeuren dan over een maand omdat ik nu de start van het Grand Prix seizoen nog kan halen. De afstap was bij het uitkomen van een bocht en was best ver. Ik gleed weg bij de afsprong en heb vervolgens de motor van me afgeduwd. Omdat ik de bult niet haalde, kwam ik hard neer en heb hierbij mijn been op twee plaatsen gebroken. Toen in het ziekenhuis mijn laars uitgedaan werd, zagen we allemaal bloed en wisten we dat het om een open scheenbeenbreuk ging. Ik zal vanavond al worden geopereerd en ze zeggen hier dat het zo’n twee maanden zal gaan duren. We gaan er alles aan doen om op tijd fit te zijn voor de eerste Grand Prix.’’

De eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap dames wordt op 8 april verreden in het Italiaanse Arco di Trento.

Start typing and press Enter to search