Grand Prix van Frankrijk eindigt in een drama voor Nancy van de Ven

Nancy van de Ven van het No Fear Energy Yamaha team heeft tijdens de laatste ronde van het wereldkampioenschap dames in Frankrijk een flinke tegenslag te verwerken gekregen. In de eerste manche werd Nancy onder zeer slechte weeromstandigheden tweede waardoor ze als kampioenschapsleidster aan de laatste manche begon. Helaas waren de omstandigheden nu nog slechter maar de Zeeuwse reed gecontroleerd en tot op twee ronden van het einde had ze de wereldtitel in handen. Echter kwam Nancy toen tegen een helling ten val en slaagde er door de gladde omstandigheden niet meer in om haar weg te vervolgen.

Het circuit van Villars Sous Ecot lag er tot zaterdagmiddag uitstekend bij, echter begon het een half uur voor de eerste manche van de dames te regenen waardoor de baan veranderde in een enorm gladde baan. Toen het circuit tijdens de tijdtraining nog droog was liet Nancy zien de goede vorm uit Assen mee te hebben genomen. Op het mooie traditionele circuit zette de Zeeuwse een derde tijd op de klokken en begon met een voorsprong van twee punten op Courtney Duncan aan de eerste manche.

In de eerste manche was het Nancy die heel goed van haar plaats kwam bij de start en gelijk in de tweede bocht de koppositie in handen wist te nemen. In de verraderlijke omstandigheden reed van de Ven een gecontroleerde wedstrijd en wist op een tweede plaats over de finish te komen. Dit zorgde ervoor dat ze haar voorsprong bij het ingaan van de tweede manche nog steeds twee punten bedroeg.

Nadat de regen de hele avond had aangehouden was het circuit op zondagochtend bijna niet meer berijdbaar. Hierdoor had de wedstrijdleiding zelfs besloten om een deel uit het circuit te halen. Toen het starthek naar beneden klapte, kwam Nancy niet heel goed weg maar door in de eerste ronde bekeken te rijden, kwam ze op een vierde plaats door. Overal op het circuit lagen gestrande rijdsters waardoor de snelle coureurs elke ronde weer andere lijnen moesten kiezen. Lange tijd hield de Zeeuwse haar derde plaats vast en reed hierdoor lange tijd als de virtuele wereldkampioene. Helaas ging het twee ronden voor het einde helemaal mis met de No Fear Yamaha-rijdster. Nadat ze moest uitwijken kwam ze op een helling niet boven wat tot gevolg had dat ze omviel en naar beneden gleed. Het duurde lang voordat Nancy de motor overeind kreeg en haar weg weer kon vervolgen. Dit had tot gevolg dat ze twee plaatsen verloor en greep op dramatische wijze naast de wereldtitel.

Gedurende het gehele seizoen heeft Nancy veel tegenslag gekend maar elke keer wist ze zich op karakter terug te knokken in de strijd om de wereldtitel. Door de tegenslag in de tweede manche is ze in de eindstand om het wereldkampioenschap op een vierde plaats geeindigd.

Daguitslag WMX Frankrijk:
1 Kiara Fontanesi 45 pnt
2 Livia Lancelot 42 pnt
3 Courtney Duncan 40 pnt
4 Nancy van de Ven 38 pnt
5 Larissa Papenmeier 36 pnt

Start typing and press Enter to search