Nancy van de Ven wint Women MX of Nations in Polen

Yamaha-rijdster Nancy van de Ven heeft in het Poolse Gdansk de Women of Nations gewonnen. Dankzij een dubbele manchezege won de dame uit Vlissingen het individuele klassement en won samen met Team Nederland het landenklassement.

De weersomstandigheden waren op zaterdag bijzonder slecht en dit zorgde ervoor dat het circuit er in de trainingen modderig bij lag. “Ik was op zaterdag het snelste. De baan was echt heel modderig en als je een ronde reed zonder te vallen zat je al ver goed. Ik vond het niet zo erg want in de modder gaat altijd wel goed,” vertelde een optimistische Nancy.

De rest van de zaterdag werd afgelast om zo de baan te sparen voor de wedstrijd op zondag. Op zondagochtend had Nancy in de warm up gelijk het goede ritme te pakken en zette opnieuw de snelste tijd op de klokken. Met vertrouwen kon ze aan de eerste manche beginnen en mocht als eerste oprijden naar het starthek. Ze kwam goed weg toen het starthek viel en kon als leidster aan de wedstrijd beginnen.

“In de eerste ronde reed ik meteen een gat van 12 seconden. In de rest van de manche heb ik gewoon mijn eigen ritme gereden en was veruit het snelste in de baan.”

Gedurende de wedstrijd bouwde Nancy haar voorsprong uit naar 40 seconden en reed onbedreigd naar de zege.

De start van de tweede manche was net iets minder goed waardoor ze op een vijfde plaats aan de wedstrijd kon beginnen. De baan was ondertussen al een stuk beter maar wanneer je van de droge lijn af ging was het best modderig.

“Toen ik na een ronde achter Fontanesi zat, gebeurde er telkens wat waardoor ze weer een klein gaatje had. Ik heb het gat tot zes keer toe dichtgereden en met nog twee ronden te gaan kon ik haar passeren en wist ik de manche te winnen.”

Met haar dubbele manchezege won Nancy het dagklassement en won samen met Team Nederland de Women MX of Nations. Volgend weekend staat van de Ven aan de start bij de voorlaatste wedstrijd om het wereldkampioenschap dames in het Nederlandse Assen.

Start typing and press Enter to search