Nancy van de Ven op het podium in Grand Prix Dames in Tsjechie

Yamaha-rijdster Nancy van de Ven is in de vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap dames in Tsjechië op een derde plaats geëindigd. In zowel de eerste als de tweede manche kwam ze op een derde plaats over de finish en scoorde hiermee belangrijke punten in de strijd om de wereldtitel.

In de eerste kwam van de Ven niet heel goed weg bij de start maar wist zich binnen een aantal ronden op te werken naar een tweede plaats. Alles werd op alles gezet om het gat tot aan Kiara Fontanesi te dichten maar dit lukte niet. Omdat ze niet lekker in haar ritme zat, werd ze in de slotfase van de wedstrijd gepasseerd door Courtney Duncan waardoor ze teleurgesteld als derde over de finish kwam. Na de manche werd duidelijk dat ze haar enkel flink had gestoten en dat ze in de tweede manche op haar tanden moest bijten.

In de tweede manche moest van de Ven ontiegelijk veel werk verzetten. Bij de start gleed ze weg op de startplaat waardoor ze vanuit de achterhoede terug naar voren moest komen. Alles gevend wist ze de ene na de andere dame te passeren en schoof met nog een aantal ronden te gaan door naar een derde plaats. Even kwam ze heel dichtbij Courtney Duncan maar door achterblijvers ontstond er een gat waardoor ze als derde over de finish kwam. Van de Ven heeft hiermee goede zaken gedaan en blijft hiermee in de running voor de wereldtitel.

Commentaar Nancy van de Ven: ‘’In de eerste manche kwam ik na een slechte start terug naar een derde plaats. Toen Courtney Duncan achter mij zat, begon ik foutjes te maken waardoor ze me kon passeren. Ook sprong ik op een opstap tekort waarbij ik mijn voet ernstig bezeerde. Toch kon ik samen met Duncan naar Kiara Fontanesi rijden maar met nog twee ronden te gaan had ik teveel last van harde onderarmen waardoor ik ze heb moeten laten gaan. In de tweede manche ging het helemaal mis bij het starthek. Op de gladde plaat kwam ik helemaal overdwars te staan waardoor ik van ver moest komen. Ik vocht mijzelf terug naar een derde plaats en reed samen met Duncan naar de leidende dame. Helaas konden we haar niet meer achterhalen en zat er niet meer in. Ik ben blij dat ik hier weer op het podium stond,’’ vertelt Nancy van de Ven.

De spanning in het kampioenschap gaat begin september verder op het TT circuit van Assen. Na de wedstrijd in Assen volgt alleen de Grand Prix van Frankrijk nog, waar bekend gaat worden wie de titel gaat pakken!

Daguitslag Grand Prix Dames Tsjechie:
1 Courtney Duncan 47 Pnt
2 Amandine Verstappen 40 Pnt
3 Nancy van de Ven 40 Pnt
4 Kiara Fontanesi 37 Pnt
5 Livia Lancelot 34 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap na vier wedstrijden:
1 Courtney Duncan 155 Pnt
2 Kiara Fontanesi 152 Pnt
3 Livia Lancelot 148 Pnt
4 Nancy van de Ven 143 Pnt
5 Larissa Papenmeijer 122 Pnt

Start typing and press Enter to search