Nancy van de Ven tweede in de WMX Grand Prix in Frankrijk

Nancy van de Ven van het No Fear Energy Yamaha team is in de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap dames in het Franse Ernee op het podium geeindigd.

In de eerste manche reed van de Ven na verschillende harde duels tot in de slotfase aan de leiding maar door een foutje kon de concurrentie inlopen en finishte van de Ven uiteindelijk als tweede. In de tweede manche kon ze niet lekker in haar ritme komen en moest toen genoegen nemen met een vierde plaats waarmee ze tweede werd in de Grand Prix.

Het circuit van Ernee is heel technisch met veel hoogteverschillen en afhangende bochten. Nancy benutte haar tijd in de trainingen om het circuit goed in zich op te nemen. Er lagen veel harde sporen in het circuit en dit maakte het extra verraderlijk. In de tijdtraining zette ze een goede derde tijd op de klokken waarmee ze een ideale startplaats uit kon kiezen in de beide manches.

In de eerste manche pakte Nancy een goede start en wist gelijk door te stoten naar de koppositie. Nadat ze een aantal ronden aan de leiding had gereden, ontstond er een flinke strijd om de eerste plaats tussen Nancy en Courtney Duncan. Verschillende keren wist ze de aanvallen van Duncan af te slaan. Er werd op het scherpst van de snede gestreden waarbij Duncan verschillende fouten maakte en uiteindelijk in het heetst van de strijd met van de Ven ten val kwam. Nancy bleef het tempo zo hoog mogelijk houden en wist een gaatje te slaan op haar achtervolgers. Echter omdat ze een foutje maakte, wisten Kiara Fontanesi en Livia Lancelot het gat te dichten. Nancy gaf wat ze had maar helaas was het net niet voldoende om de manche winnend af te kunnen sluiten en werd nu als tweede afgevlagd.

Met nieuwe motivatie ging ze in de tweede manche van start. De dame uit Vlissingen vertrok opnieuw als een speer bij de start en begon als leidster aan de wedstrijd. Ze stond gelijk flink onder druk van Livia Lancelot en Courtney Duncan en later sloot ook Kiara Fontanesi bij dit groepje aan. Van de Ven streed voor wat ze waard was maar verloor haar ritme en kon helaas niet voorkomen dat ze terug viel naar een vierde plaats. Met deze vierde plaats scoorde ze weer belangrijke punten voor het kampioenschap en eindigde op een mooie tweede plaats in de Grand Prix.

Commentaar Nancy van de Ven: ‘’Ik ben blij dat ik door mijn diskwalificatie in Indonesie en mijn valpartij in Trentino nu wel op het podium sta. Het was jammer dat ik de eerste manche niet heb kunnen winnen. Door een foutje kwamen Fontanesi en Lancelot dichterbij waardoor ik uiteindelijk tweede werd. In de tweede manche kon ik niet lekker in mijn ritme komen en zat er niet meer in dan een vierde plaats. Ik kijk uit naar de volgende wedstrijd in Loket. Ik heb hier mijn eerste Grand Prix zege ooit gepakt en ik voel me altijd goed thuis op de baan. We staan met ons vieren binnen twaalf punten en het kampioenschap is dus helemaal open.’’

Na drie wedstrijden staat ze op een vierde plaats in de tussenstand en heeft een achterstand van slechts 12 punten op WK leidster Kiara Fontanesi. De volgende Grand Prix wordt op 22 en 23 juli verreden in Loket, Tsjechie.

Daguitslag Grand Prix Dames in Frankrijk:
1 Livia Lancelot 47 Pnt
2 Nancy van de Ven 40 Pnt
3 Kiara Fontanesi 38 Pnt
4 Larissa Papenmeijer 36 Pnt
5 Sara Andersen 28 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap WK Dames:
1 Kiara Fontanesi 115 Pnt
2 Livia Lancelot 114 Pnt
3 Courtney Duncan 108 Pnt
4 Nancy van de Ven 103 Pnt
5 Larissa Papenmeijer 99 Pnt

Start typing and press Enter to search