Valpartij kost Nancy van de Ven Grand Prix zege in Italie

Yamaha-rijdster Nancy van de Ven is dicht bij de Grand Prix zege gekomen in de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap dames in het Italiaanse Arco di Trento. Nadat de dame uit Vlissingen in de eerste manche derde was geworden, kwam ze in de tweede manche ijzersterk terug en reed tot in de voorlaatste ronde aan de leiding. Echter door een valpartij moest ze genoegen nemen met een vierde plaats en eindigde hierdoor ook in het dagklassement op een vierde plaats.

Na het drama van in de eerste Grand Prix in Indonesie was van de Ven er op gebrand om in Italie goed te scoren. Ze zette in de tijdtraining een derde tijd op de klokken en was er klaar voor om in de eerste manche de strijd met de concurrentie aan te gaan. Toen het starthek viel, reageerde ze scherp en nam gelijk de leiding in de wedstrijd in handen. Onmiddellijk ontstond er een spannende strijd om de koppositie. Ondanks dat Nancy vocht voor wat ze waard was, viel ze in de beginfase terug naar een derde plaats. Ze bleef hier rustig onder en hield het tempo strak. Dit zorgde ervoor dat ze in het midden van de wedstrijd kon profiteren van een valpartij van Courtney Duncan en doorstootte naar een tweede plaats. Lang wist ze zich staande te houden op deze positie maar in de slotfase werd ze toch nog gepasseerd en viel terug naar een derde plaats. Van de Ven was het hier duidelijk niet mee eens en ging terug in de aanval. Ze wist de tweede plaats bijna terug te veroveren maar kwam uiteindelijk net iets tekort en finishte als derde.

Door de regen in de nacht van zaterdag op zondag lag het circuit er op verschillende plaatsen nat en modderig bij. Een goede start was van groot belang in de tweede manche en dit had Nancy goed begrepen. Wederom wist ze op haar Yamaha YZ-F250 kopstart te pakken en kon als leidster aan de wedstrijd beginnen. Ze weerde zich kranig en ondanks dat ze de koppositie heel even verloor aan Courtney Duncan, wist ze tot in de voorlaatste ronde de leiding in handen te houden. Echter toen ze tussen de achterblijvers kwam, verloor ze de controle over de motor en kwam ten val. Hierbij gingen er verschillende plaatsen verloren waardoor ze uiteindelijk teleurgesteld op een vierde plaats over de finish kwam. Voor van de Ven was dit een bittere pil want wanneer ze de manche had gewonnen, had ze ook de Grand Prix zege gepakt.

Met een 3-4 in de manches eindigde Nancy op een vierde plaats in het dagklassement. In het weekend van 27 en 28 mei staat de volgende wedstrijd om het wereldkampioenschap dames op het programma in het Franse Ernee.

Einduitslag Grand Prix dames in Italie:
1 Kiara Fontanesi 47 Pnt
2 Courtney Duncan 42 Pnt
3 Livia Lancelot 41 Pnt
4 Nancy van de Ven 38 Pnt
5 Larissa Papenmeijer 33 Pnt

Start typing and press Enter to search